Nyitókép: Profimedia

 

Az osztrák hatóságok kedden lavináról számoltak be az Alpokban, amely két tizenkilenc éves német turistát sodort el. Egyikük nem élte túl, a másik állapota súlyos – jelentette a TASR a DPA ügynökségre hivatkozva.

 

A héttagú turistacsoport Dél-Bajorországból érkezett. A lavinaomlásra az osztrák Tirol szövetségi tartományban található Pertisau város közelében, a Bärenkopf-dombon került sor, ami fordításban „medvefej”-et jelent.

 

A csoport 1800 méteres magasságban a havazás okozta rossz időjárási körülmények miatt megfordult, és elindult lefelé. A rendőrség szerint azonban lavinaomlás érte őket. A lavina körülbelül 30 méterrel felettük indult meg, és elsodort két fiatal férfit, akik külön tartózkodtak a csoporttól.

 hirdetes_810x300  

 

Az eset után több mint egy órával a mentőcsapat egy élettelen holttestet fedezett fel körülbelül 330 méterrel lejjebb. A test körülbelül egy méterrel feküdt a hó alatt. A másik férfit a lavina mintegy 250 méterrel arrébb sodorta, de helikopter segítségével kimentették és kórházba szállították. A rendőrség egyelőre nem közölt részleteket az állapotáról.

 

Az Avalanche Report honlapja szerint több alpesi régióban lavinaveszély van.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!