(…)

 

Hazugság, hogy Európa egyenlő az Európai Unióval. Az Uráltól Svájcon át Gibraltárig, Norvégiától Albániáig terjedő, háromezer éves múltban gyökerező Európa sokkal-sokkal több annál.

 

Az Unió-ellenességet Európa-ellenességnek bélyegezni tehát hazugság. Mindenkinek szabadságában kell hogy álljon minden fórumon képviselni azt az álláspontját, hogy Unió nélküli Európát szeretne, és ezért semmilyen erkölcsi vagy politikai hátrányos megkülönböztetésben nem részesülhet.

 

 hirdetes_300x300  

Hazugság, hogy az Európai Unió egyenlő a jelenlegi vezetőivel. Az Unió a történelem egyik legnagyszerűbb kísérlete, Európa ötszázmillió lakosának vállalkozása, amelynek irányítására hol ilyen, hol olyan vezetőket választanak.

 

(…)

 

Hazugság, hogy a szolidaritás elve alapján Európa minden népének és államának kötelessége viselni néhány befolyásos vezető hibás döntéseinek következményeit.

 

A migránsok akár korlátlan, akár korlátozott befogadásának elfogadását a szolidaritás próbakövének beállítani tehát szintén hazugság. Mindenkinek szabadságában kell hogy álljon minden fórumon képviselni azt az álláspontját, hogy a hibás döntések következményeit az viselje, aki meghozta azokat, és ezért semmilyen erkölcsi vagy politikai hátrányos megkülönböztetésben nem részesülhet.

 

(…)

 

 

Mandiner.hu – Bencsik Gábor: Európa nem egyenlő az Európai Unióval

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!