2009-ben a mai napig 180 bejegyzés született itt, a Körképen. Ez annyit jelent, hogy átlagosan mintegy kétnaponta frissültünk. Az alábbiakban szerzőink és vendégszerzőink legolvasottabb idei írásainak összefoglalója következik, kiegészítve egy tizes listával, az idén mért abszolút olvasottsági adatok alapján.

Női tagozatunk képviseletében Akatika leginkább a kultúra, az interjúk és a filantrópia népszerűsítése terén volt igazán aktív. 12 hónap alatt 13 poszttal örvendeztette meg az olvasókat, ezek közül Demjanics Máriával, a POFIKK, azaz a Pozsonyi Fiatalok Keresztény Közösségének egyik alapító tagjával készült interjúja aratta a legnagyobb sikert.

Józsi neve mellett 2009-ben 12 írás szerepel, túlnyomórészt a sport, mindennapjaink, kultúra és a külpolitika terén. Közülük a Skóciában – rólunk című remekére voltak a legtöbben kíváncsiak. Ez az írás az idei abszolút listán is a TOP 5-be verekedte be magát. Józsi kollégánk egyébként júliusban ott volt Trencsénben, az idei Pohoda fesztiválon is, a helyszínről számolva be nekünk az ottani katasztrófáról.

Nyomkereső, mint általában most is leginkább a közéleti, politikai témákkal foglalkozott. A szerkesztőségi posztokon kívül 67  bejegyzés szerepel a neve mellett, melyek kisebb-nagyobb vihart kavartak menet közben 🙂 Írásai közül a legolvasottabb, mintegy fél testhosszal a Ki hibázott Komáromban című poszt lett.

Mint azt bizonyára észrevették, évközben kissé átrendeződött szerkesztőségünk összetétele. Jürgen egykori kollégánkat friss igazolásként Párkányer korekp_logo_feketefeherváltotta, januárban pedig  újabb erősítés várható. Míg az előbbi a „Radičová végképp esélytelen” című interjújával aratta a legmaradandóbbat, Párkányer erős kezdésként a Színházmentés felvidéki módra – Skanzenépités I.-el követelt magának helyet az olvasottsági statisztikák élbolyában.

Rigi a Körkép stabil pontja, leginkább a külpolitika és a sport területén. Elsősorban az Európai Parlament, az EU, ill. a szlovák és a magyar foci ilyen-olyan elemzései  terén vitézkedett leginkább. Idén 14 bejegyzésig jutott, melyek közül az októberi a foci vébé mámorában íródott, Afrika, mi már itt itthon vagyunk című írása szerepel a legelőkelőbb helyen a ranglistán.

 hirdetes_810x300  

ABC sorrendünket az utánozhatatlan Tibi kollégánk, alias Dr. Lelkes Lágyó professzor zárja, aki megelőzve tavalyi önmagát, eddig 39 posztig jutott (említsük meg azért, hogy az idei karácsonyi képes összeállítás-sorozat is az ő munkáját dicséri). Bejegyzései közül a legelőkelőbb helyen, a remélhetőleg hamarosan trilógiává alakuló dubaji sorozat első bejegyzése, a dubaji körkép 1 – „ahol még a teveszart is Ferrarival hordják ki” végzett, mely csupán egy kis sörrel maradt le a legjobb tízből. Tibi idei legnagyobb dobása viszont még várat magára, így könnyen lehet, hogy szilveszter napján kő kövön nem marad, gyökerestül átrendezve a végső sorrendet. 🙂

Vendégszerzőink, ha jól számoljuk 9 bejegyzéssel járultak hozzá az idei terméshez, melyek közül a legolvasottabb, a szeptemberben publikált, „Itt a gazdasági válság vége?” című poszt végzett, Peti  szerzőnk tollából.

korkep1És hogy teljes legyen a tízes lista, az abszolút olvasottsági  rátáról említést érdemel még a Tour de France 2009 első része, mely 2009-ben ezüstérmet szerzett, ill. a bronzéremig jutó Smeres és Új Szós kapcsolat Bugár pártjának támogatói között? című írás.

A rendkívül szoros, fej-fej melletti küzdelemre való tekintettel emlékezzünk meg az abszolút sorrend további helyezettjeiről is. A Ki lesz kormányom? Az MKP vagy a Híd? a negyedik, mögötte szorosan a már említett Skóciában rólunk. Őket követi az Index címoldalt is megélt Gyermekkor vége, majd a magyarországi média nagy része által is átvett, februári Magyarország csapdában van című Bokros interjú, ill. az áprilisi köztársasági elnök-választást elemző, másik Index címlapos Sokan voltunk, de nem elegen bejegyzés. A tízes olvasottsági listán helyet követelt magának a Bokros Lajos nevével mindig remekül eladható, Érik a szlovák Bokros-csomag poszt, és a rövid, alig egy hónapos létezése ellenére a TOP 10-be utolsóként még épp becsúszó Az MKP jobban szól Bugár Bélánál.

Így mentek hát a dolgok 2009-ben olvasóinknak is köszönhetően nálunk, a Körképen. Önnek melyik írás tetszett a legjobban?

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!