Ivo Nesrovnal függetlenként venné be Pozsonyt, Orbán és Fico az egyik, Kiska a másik oldalon orosz kérdésben, a Szigetnek idén összejött, forr a levegő Komáromban, meghalt Robin Williams, atlétikai Eb magyar és szlovák sikerekkel.

A hét legfontosabb hírei hét percben a Körképen

Kövesd a Körképet a Facebookon is, plusz tartalommal!

A politikus, aki független

Egyre olvashatatlanabb Pozsony legfiatalabb főpolgármester-jelöltjének kommunikációja. Ivo Nesrovnalt az SDKÚ-DS jelölte a főváros élére, amit először köszönettel el is fogadott. Pechjére azonban pártja azóta csaknem szétesett, és az új erő, Radoslav Procházka Hálója (Sieť) is bejelentkezett érte. Nesrovnal sokáig tagadta, hogy elhagyná az SDKÚ-t (legutóbb múlt héten nyilatkozott igy), a héten mégis megtette. Azóta független jelöltként próbál mutatkozni, akinek semmi köze a pártok háttéregyezségeihez.

ivo2
Ivo Nesrovnal győzni szeretne, de politikai háttéralkuk nélkül. Lehetséges ez? Kép: Ivo Nesrovnal fb oldala

Nesrovnal mellett két Milan, a jelenlegi főpolgármester Milan Ftáčnik (Smer) és Milan Knažko indul még az ismertebb jelöltek közül.

Orbán és Fico az egyik, Kiska a másik oldalon

 hirdetes_810x300  

A szlovák és a magyar miniszterelnök szerint értelmetlenek és feleslegesek az Oroszország elleni szankciók, amikkel a Fidesz elnöke csak lábon lőttük magunkat. Andrej Kiska szlovák államfő ellenben azon állásponton van, hogy a gazdasági érdekek nem írhatják felül a szabadság és a demokrácia értékeit. Kinek van igaza?

kiska
Andrej Kiska láthatóan hallgat amerikabarát tanácsadójára, Martin Bútorára. Kép: SITA

A Szigetnek idén összejött

Ezen a héten kezdődött és fejeződött be Közép-Európa legnagyobb nyári fesztiválja, a Sziget. Mint az elmúlt években mindig, a Körkép is kilátogatott. Elmondhatjuk, hogy az utóbbi évek messze legtöbb látogatóját vonzotta a 2014-es program. A következő napokban bővebb beszámolóval is jelentkezünk, addig is röviden annyit mondanánk, Gerendai Károly Sziget-főszervező idén vastagon elégedett lehet a látottakkal, hallottakkal, létszámmal és a számokkal.

Sziget
A Szigeten idén rengetegen voltak. Kép: sziget.hu

Forró a hangulat Komáromban

A helyhatósági választások előtti legnagyobb figyelem ismét Komáromra összpontosul, ahol komoly magyar-magyar valamint magyar-szlovák harc várható a polgármesteri posztért. Az MKP Czíria Attilát javasolta a város élére, aki azzal az ígérettel kapott bizalmat, hogy személye a Most-Hídnak is megfelel. Erre fel pár napra rá a vegyespárt is megnevezte saját jelöltjét, Bastrnák Tibort. Függetlenként pedig Stubendek László is lebegteti a jelölést. Stubendekkel és Czíriával azóta már nagyinterjút is közöltünk. Vajon ki lesz a befutó?

1_
Megvezették Czíriát vagy sem? Hamarosan kiderül. Kép: Czíria Attila

Meghalt Robin Williams

A hét egyik legszomorúbb híre, hogy tragikus körülmények között meghalt az egyik legnépszerűbb hollywoodi színész, Robin Williams. Megannyi híres karakter, köztük a Jó reggelt, Vietnam! főszereplője önkezével vetett véget életének, felakasztotta magát saját otthonában. Sokunk kedvence volt.

robin-williams
Robin Williams sokunk kedvence volt. Kép: Propeller.hu

Atlétikai Eb magyar és szlovák sikerekkel

Relatív sikerrel zárta Szlovákia és Magyarország a ma befejeződött atlétikai Eb-t. A szlovákok két érmet szereztek és hatszor végeztek az első nyolc között, ami több, mint előtte 22 év alatt összesen. Matej Tóth gyaloglásban, Martina Hrašnová pedig kalapácsvetésben szerzett ezüstöt, mellyel Szlovákia az éremtáblázat 16. helyét szerezte meg.

pars640
Pars Krisztián aranyat dobott. Kép: nso

Magyarországnak Pars Krisztián szállította immár menetrendszerűen a tőle várt aranyat, egyéni csúccsal nyerve meg a kalapácsvetést. Hab a tortán, hogy Márton Anita nagy meglepetésre súlylökésben a bronzéremig jutott. Magyarország ezzel az összetett éremtáblázat 13. helyén végzett.

Körkép.sk/nyk.

Nyitókép: Ivo Nesrovnal fb oldala

Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, és Tumblren is! Ha pedig kíváncsi vagy a szerkesztőségi kulisszatitkokra, látogasd meg Instagram oldalunk!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!