Molnár Norbert június elsején bejelentette, hogy bedobja a törölközőt. Nyár végén végleg távozik a lap éléről. Utódját a Körkép.sk információi szerint külső és belső körökben is keresik. A legnagyobb esélye erre értesüléseink szerint a belpolitikai rovatnál dolgozó Mózes Szabolcsnak van.

Molnár Norbert tíz évig volt az Új Szó főszerkesztője. „Új ember kell, aki új elemeket hoz a szerkesztőségi munkába” – mondta a napilapnak.

Az Új Szóra hosszú ideje rossz idők járnak, eladási mutatói évek óta csökkennek. Jelenleg az  ABC SR mérése szerint alig 18 858 napi eladott példányszámot tudnak felmutatni, ami 1 089 darabszámmal kevesebb, mint egy évvel ezelőtt.

Korábbi, Új Szóval kapcsolatos cikkeink:

1. Veres István az Új Szó és az újságírás szégyene

2. Kommunista praktikák az Új Szó szerkesztőségében

3. Smeres és Új Szós kapcsolat Bugár pártjának támogatói között

4. Solymos László apósának paux pas-ja az Új Szóban

5. Ismeritek azt a viccet, hogy…

Az Új Szó a SME-vel együtt tavaly novemberben került a Penta befektetőcsoport befolyása alá, mely 45 százalékos részesedést szerzett a Petit Press kiadójában. A SME-ből akkor több újságíró is távozott és megalapitották az N-napilapot, mert nem kívántak a Gorilla-ügyben elhíresült Penta alatt dolgozni. Az Új Szónak csak egyetlen újságíró, Gazdag József mondott búcsút.

A napilap egyébként idén is rendkívül sikeresen pályázott a kormányhivatalnál. A Nadácia Petit Academy három projektje összesen 101 ezer eurós támogatást kapott, amit az Új Szó 2015-ben költhet el.

Király Zsolt

 hirdetes_300x300  

Nyitókép: fb

Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, és Tumblren is! Ha pedig kíváncsi vagy a szerkesztőségi kulisszatitkokra, látogasd meg Instagram oldalunkat!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!