Virgil
  • HUF: 369.30
  • USD: 1.13
  • 2 °C
  • 10 °C

Hirdetés (X)

média

A közmédia szilveszteri és újévi műsorajánlója

A közmédia csatornái sokszínű, humoros műsorkavalkáddal búcsúztatják az óévet és színvonalas közvetítésekkel köszöntik az újesztendőt.

 

December 31-én délben az örökzöld Grease (1978) amerikai filmmusical slágereivel alapozhatjuk meg az óévbúcsúztatás hangulatát. A megható szerelmi történetben a fiatal John Travolta és Olivia Newton-John alakítja a szépséges és táncos lábú szerelmespárt, akik egy nyaralás során találnak egymásra (M3 12.15).

 

grease-01
Fotó: Spigot

 

A Bartók Rádió Népzene-itthonról sorozata e napon a szilveszteri és újévi népszokások felidézése mellett tréfás szövegű népdalokból és a közkedveltebb népzenei slágerekből válogat (12.05).

 

„Azok a kedves rádióhallgatók, akik a szilveszteri ünnepi étkek elfogyasztása előtt táncra perdülve készülődnének: az urak a csokornyakkendő megkötését, a hölgyek a harisnyájuk felhúzását, lelkük konfettibe borítását a Jó ebédhez szól a nóta csárdáscsokrával hangolhatják ünnepire”

 

ajánlja Tarnai Kiss László szerkesztő-műsorvezető (Dankó Rádió 12.30).

 

A 2016-os év utolsó napjának délutánján a Pogány Madonnával nosztalgiázhatnak a televíziónézők. Az 1980-ban készült magyar tévéfilm főszereplője Ötvös Csöpi – Bujtor István, a bunyós kedvű kiváló színész számos filmben volt a nemrégiben elhunyt Bud Spencer magyar hangja. A Mészáros Gyula rendezésében készült bűnügyi történet tele van izgalommal, s emellett a néző képet alkothat a 80-as évek balatoni világáról (Duna 15.20).

 

683a
Fotó: coversclub.cc

 

A szilveszteri zenevilághoz kapcsolódik Johann Strauss A denevér című nagyoperettje. Nem véletlen, hogy a Magyar Állami Operaház is e napon rendre műsorára tűzi. A dalművet ezúttal a Bécsi Állami Operaház művészei tolmácsolják (Bartók Rádió 19.00).

 

Fergetegesnek ígérkezik a Bagi-Nacsa Show szilveszteri különkiadása, melyben a fiúk sokszínű egyéniségükkel és a váratlan fordulatok arzenáljával lepik meg a humorkedvelők táborát. „Ezúttal egy nagyszabású gála keretében búcsúztatjuk az óévet, az év jelentős eseményei között szemezgetve. A műsorban közreműködik Koós János, Pásztor Erzsi, Nemcsák Károly, Trokán Péter, Magyar Attila és Peller Károly is! Ezalatt az ötvenkét perc alatt bármi megtörténhet – árulja el a nézőknek Bagi Iván (Duna 21.30).

 

A nevetési vágy a közmédiát is kötelezi, a Duna a Szolnoki Szigligeti Színházból BÚÉK 2017 címmel közvetít gálaműsort (22.30). A Kossuth Rádió hasonló címmel sugározza rádiókabaréját (21.00).

 

bagi-nacsa1
Fotó: vecseshirek.hu

 

Éjfélkor, ahogy minden évben, felcsendül a Himnusz, a Duna World csatornán a Székely Himnusz, valamint a Szózat, ezután Áder János köztársasági elnök mond Újévi köszöntőt (Kossuth Rádió, Petőfi Rádió, Dankó Rádió, Bartók Rádió Duna, Duna World, M2, M3, M5 24.00). Azért, hogy az egész év vidámságban teljen, a pezsgőbontás után köszöntsük tánccal az újesztendőt: a Kulisszák mögött-az A38-as hajón a Kerekes Band húzza a talpalávalót (M2 3.35).

 

Újév délelőttjén a Bécsi Filharmonikus Zenekar Újévi koncertjét Gustavo Dudamel vezényletével hallgathatják meg az érdeklődők: A látványos gálaműsorban Lehár Ferenc dallamai, Johann Strauss keringői és polkái csendülnek fel. A népszerű darabok sorában a Kék Duna-keringő is megszólal (Bartók Rádió 11.15).

 

A nemrégiben elhunyt, világhírű Oscar-díjas operatőrre emlékezik az In memoriam Zsigmond Vilmos portréműsor. A kiváló filmes több tekercs filmszalagon dokumentálta az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeit, majd külföldre távozva ezeken a megrendítő képekkel hozta a világ tudomására a Budapest utcáin lezajlott eseményeket (Duna World 14.15).

 

tsrns19790712025
Fotó: mandarchiv.hu

 

Az újév első estéjét az Indul a bakterház mozi teszi kellemessé. Az 1979-ben készült tévéfilm feledhetetlen, ízes beszédű főhőse: Bendegúz. Olvasztó Imre mellett több olyan jeles színészünk kapott szerepet a filmben, mint Pécsi Ildikó, Molnár Piroska, Haumann Péter és Koltai Róbert (21.30).

 

Forrás: MTVA/hírek.sk

Nyitókép: Conclude.hu

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket