Évente egyszer beszámolunk olvasóinknak arról, mennyien olvasták az adott esztendőben a Körképet. Mint ismert, a Körkép.sk 2015 november 8-án megújult, azóta blogportál helyett teljes értékű hírportál és véleményportálként működik.

 

Mennyi az annyi a google analytics alapján?

 

2016-ban 542 ezer különböző felhasználó (egyéni látogató) olvasott bennünket, ez több mint a duplája az egy évvel ezelőtti eredménynek. Az 542 ezer különböző felhasználóból 175 ezer személy Szlovákiából (ez közel 2,5-szörös növekedés 2014-hez képest!), 290 ezer Magyarországról, 20,5 ezer Romániából olvasott bennünket.

 

 hirdetes_810x300  

A Körkép.sk 2016-ban minden egyes szlovákiai magyar háztartásba eljutott és a Kárpát-medence nagy részében is erős.

 

korkep_2016
Olvasottság, Körkép.sk, 2016. Forrás: google analytics

 

Ezen kívül németországi, brit, osztrák, cseh, amerikai, szerb, holland és oroszországi olvasóink száma is jelentős. Érdekesség kedvéért megemlítjük, hogy 2016-ban a világ 164 különböző országából olvastak bennünket.

 

Minden egyes szlovákiai magyar háztartásba eljutottunk

 

A több mint fél millió egyéni látogató mellett az elmúlt esztendőben 1,1 millió munkamenetet (munkamenet – olyan interakciók csoportja, amelyek egy adott időintervallumon belül mennek végbe a vizsgált webhelyen. ) és 1,63 millió oldalmegtekintést (oldalmegtekintés – az Analytics követőkódja által nyomon követett oldalának megtekintése) is feljegyezhettünk. Ami szintén komoly eredmény, hogy olvasóink átlagosan több mint másfél percet töltenek az oldalon.

 

A munkamenetek 53 százaléka Szlovákiából érkezett, ez egyharmaddal több, mint az előző évben. Ennek azért is örülünk, mert a Körkép.sk feltett célja, hogy elsősorban a felvidéki magyaroknak szóljon. Örülünk annak, hogy ez a fogadtatás a számokban is megmutatkozott.

 

A legerősebb hónapok

 

Márciusban és decemberben közel 80 ezer különböző személy olvasott bennünket, ami a nyomtatott sajtóban monopolhelyzetben levő Új Szó online felülete mögött a második, harmadik helyre sorol bennünket.

 

A Körkép.sk mindezt a többi, országos lefedettségű online hírportál rendelkezésére álló anyagi támogatások és források töredékéből érte el!

 

1

 

Az elmúlt 12 hónapban összesen 8 636 cikkünk jelent meg, ez havonta átlagosan 720, naponta mintegy 24 írást jelent. Véleményrovatunk tartalmai a legnépszerűbbek közé tartoznak, publicisztika terén a Körkép.sk egyértelműen piacvezető a szlovákiai magyar hírportálok között.

 

A Körkép.sk a Facebookon

 

Közösségi oldalunk kommentek, lájkok megosztások számában a legaktívabb a hasonló szlovákiai magyar közösségi oldalak között. Facebook-rajongóink száma december végével meghaladta a 10 ezret, jelenleg már 11 ezer körül járunk.

 

Regionális tudósítókat keresünk

 

2017-ben szeretnénk megerősíteni regionális tudósítói hálózatunkat is. Jelenleg Pozsonyban és Losonc, Fülek környékén vagyunk a legerősebbek, de lefedettségünket szeretnénk kiterjeszteni teljes Dél-Szlovákiára. A Körkép.sk ezért regionális tudósítókat keres korrekt honorálás mellett. Az érdeklődők a korkep (kukac) korkep.sk email-címen vehetik fel velünk a kapcsolatot.

 

2017-ben az eddigi lendület mellett egy sor újítással, a szlovákiai magyar mediális térben eddig még nem látott kínálatot tervezünk. Merész terveink van, melyeket bízunk benne, hogy olvasóinknak köszönhetően sikerül megvalósítanunk.

 

Köszönjük, hogy velünk tartotok 2017-ben is.

 

A Körkép.sk csapata

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!