Adele mind az öt jelölését díjra váltotta az 59. Grammy-díjkiosztó gálán helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben. A tavaly rákbetegségben elhunyt Dawid Bowie pedig szintén mind a négy díjat megnyerte, amelyre jelölték.

 

Adele mindent vitt

 

A 28 éves brit énekesnő lett az első művész a Grammy történetében, aki kétszer is győzni tudott mind a három legfontosabb kategóriában, a sztárnak a vasárnap este átvett trófeákkal együtt már 15 Grammy-díja van.

 

 hirdetes_300x300  
Fotó: Noizz.sk

 

Adele magáénak tudhatja az év felvétele, az év albumba, az év dala, az év vokális popalbuma és a legjobb szóló popelőadás kategóriájának díjait. Ekkora fölényre láthatóan nem számított a brit énekesnő, amikor a legjobb album kategóriában is az ő nevét mondták ki, szégyenlősen ment fel a színpadra, majd beszédével mindenkit megríkatott, köztük a várandós Beyoncét is, aki elől akaratán kívül happolta el az elismerést:

 

“Egyszerűen nem fogadhatom el ezt a díjat, nagyon hálás vagyok, de Beyoncé a legjobb előadó. Az ő albuma, a Lemonade olyan monumentális számomra, olyan jól átgondolt, gyönyörű és szívet melengető”

 

-mondta könnyeivel küszködve. Ez az érzelmes beszéd olyannyira magával ragadta Adele-t, hogy Garmmy-jét kettétörte és felét felajánlotta példaképének.

 

Adele kettétörte az év albumáért kapott Grammy-díját. Fotó: Sipa USA

 

Az elhunyt Davied Bowie is díjra váltotta jelöléseit

 

A Los Angeles-i Staples Centerben megrendezett díjátadón a közelmúltban elhunyt George Michaelről és Prince-ről is megemlékeztek a sztárok. Adele a Fastlove című számot adta elő a színpadon, miközben a karácsonykor meghalt Michael fotói és videói jelentek meg mögötte a kivetítőn. Az énekesnő azonban néhány ütem után elnézést kért a közönségtől, és újrakezdte a számot, amelyet végül könnyek között fejezett be.

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=ff08B69O50A

 

Az ikreket váró 35 éves Beyonce kilenc kategóriában volt jelölt az amerikai lemezakadémia díjára, de végül csak kettővel távozott: a Formation című szám a legjobb videoklip, a Lemonade pedig a legjobb kortárs urbánus album elismerését nyerte el.

 

(Photo by Chris Pizzello/Invision/AP)

 

Adele mellett David Bowie is minden díjat elnyert azok közül, amelyekre jelölték a Grammyn. Blasckstar című lemeze, amely napokkal halála előtt jelent meg, a legjobb alternatív zenei album lett, ezen kívül a korong a nem klasszikus mezőnyben a legjobb hangmérnöki munka díját is megkapta, a címadó dal pedig a legjobb rockszám és a legjobb rockelőadás elismerését nyerte el.

 

 

A díjátadón egyébként nem csak Adele bakizott. Emlékezetes előadást adott közösen a Metallica és Lady Gaga, James Hetfield mikrofonja azonban nem akart magához térni.

 

https://www.youtube.com/watch?v=f7g4uflhFWk

 

MTI/Daily Mail

Nyitókép: AP-felvétel

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!