Változhat a helyzet a szlovák televíziós piacon. A Markíza vezetése nem várt, nézőcsalogató lépésen gondolkodik. A televíziós csatorna 2017 elején távozott a földfelszíni digitális műsorszórásból, ma azonban úgy tűnik, hogy átértékeli döntését. Ideiglenesen. 

 

Valami megváltozhat

 

Az szinte teljesen biztos, hogy a Markíza nem tér vissza az úgynevezett free air közvetítéshez, amely ingyenesen elérhető, hanem a Plustelka fizetős szolgáltatást választhatja.

 

„Nagyon jól haladnak a tárgyalások a Markízával. Arra számítunk, hogy 2017 második felében a Markíza csatornái elérhetőek lesznek a Plustelkan belül”

 

 hirdetes_300x300  

-nyilatkozta az Aktuality.sk-nek Ivan Peschl, a Towercom vezetője. A vállalat az előbb említett platformon keresztül 18 csatornát kínál, beleértve a Cseh Televízió és Prima Plus adókat is. Rajtuk kívül elérhető néhány sport és dokumentum csatorna, de ott van a JOJ HD és JOJ Cinema is.

 

A Markíza HD, a többiek csak SD

 

Ha a Markíza csatornái is csatlakoznának, akkor 20 fölött lenne az elérhető programok száma. „Egyenlőre úgy néz ki, hogy a Markíza HD minőségben lesz sugározva, a másik két csatorna SD-ben.” tette hozzá Peschl. A tárgyalások elkezdése minden bizonnyal annak a következménye, hogy a Markíza nézettsége jelentősen csökkent. Matthias Settele főigazgató március elején jegyezte meg, hogy ők is érzékelik a nézettség csökkenését:

 

„Vannak olyan programok, amelyek nézettsége kiváló, mint például a 10 évvel fiatalabban (O 10 rokov mladší). Vannak azonban olyan projektek, mint a Baby Boom, amelyeknek sikerült rajongókat szerezniük (..), de csak átlagos nézettséget érnek el. Aztán vannak olyanok, amelyeket egyáltalán nem kedveltek meg a nézők.”

 

Aktuality.sk
kép: blogspot.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!