Otthonunk, Európa címmel jelent meg Csáky Pál új könyve. A Pro Futuro Hungarica p.t. gondozásában, a gondolatok egy változó világról alcímet viselő kötetet az Európai Néppárt támogatta.

 

Csáky legújabb könyve az író, politikus 2015-2018 közötti gondolatait, beszédeit, nyilatkozatait, jegyzeteit, vele készült interjúkat gyűjti össze. A kötetet 2019. április 24-én az MKP székházában Szili Katalin mutatta be.

 

Csáky Pál: Otthonunk, Európa. Kép: Körkép.sk

 

„Csáky közös gondolkodásra hív Európáról, hazáról, nemzetről, otthonról. Olyan fontos kérdésekre keresi a választ, mint hogy mit akarunk kezdeni önmagunkkal? Mit hoz a jövő? Van-e európai identitás?“ – fogalmazott a miniszterelnöki megbízott, aki rámutatott, hogy a szerző közben saját értékvilágát is leírja.

 hirdetes_810x300  

 

A könyvben fontos szerepet kap az identitás kérdésének boncolgatása, mellyel kapcsolatban Csáky hármas identitásról beszél.

 

„Meg kell maradnunk magyarként európainak és európaiként magyarnak“ – mutatott rá a szerző.

 

Szili Katalin a kötet kapcsán a demokrácia kérdését is kiemelte. Csáky szerint maga a demokrácia a kettős mércék, hatalmi játszmák miatt Brüsszelben sem mindig működik.

 

Csáky Pál és Szili Katalin. Kép: Körkép.sk

 

Az est során olyan további fontos fogalmak kerültek terítékre, mint a tisztesség, erkölcs. Csáky elmondta, hogy erkölcs nélkül sem politikát, sem gazdaságot, se kisebbségi politikát nem lehet csinálni.

 

Csáky Pál egyben az MKP listavezetője az Európai Parlamenti választásokon. A május 25-i voksolás tétje Szili Katalin és Csáky Pál szerint az, hogy vissza tudjuk-e hozni az Európai Parlamentet a keresztény erkölcs irányába, melyre elmondásuk szerin térségünk életszerűbb válaszokat tud adni mint Nyugat-Európa, ezért feladatunk is van.

 

A kötet bemutatása során szóba került még a média és az értelmiség helyzete és felelősségük a Felvidéken, illetve az esetleges magyar-magyar politikai összefogás és annak mikéntje is.

 

Csáky Pál, Otthonunk, Európa c. kötetét az MKP székházában mutatták be. Kép: Körkép.sk
Csáky Pál, Otthonunk, Európa c. kötetét az MKP székházában mutatták be. Kép: Körkép.sk

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.