Emőd
  • HUF: 346.24
  • USD: 1.18
  • 23 °C
  • 34 °C
média

Sajtóátigazolások a Felvidéken egy hónappal a választások előtt

Az MKP holdudvarában elégedetlenek a Menyhárt vezetése alatt euró milliókkal kitömött ma7, hírek.sk, felvidek.ma-val

Nyitókép: Körkép.sk (montázs)

 

Két meghatározó ember is távozott az elmúlt hetekben az Új Szóból, vagy legalábbis más szerkesztőségekben is vállalnak egyszerre munkát. Mindketten a Most-Híd parlamenti bejutásán dolgozó hírportáloknál kaptak feladatot. Míg Bőd Titanilla a hidas Bumm.sk, Lajos P. János immár a Világi Oszkár felügyelte Paraméternél (is) tevékenykedik.

 

Hirdetés(x)

MKP holdudvar

 

A Körkép.sk információi szerint nem elégedettek az MKP holdudvarában azzal, hogy milyen teljesítményt nyújt a Menyhárt József vezetése alatt euró milliókkal kitömött Ma7, hírek.sk és felvidék.ma. Kampányban ezt természetesen nyíltan senki sem hangoztatja, a kulisszák mögött azonban egyre inkább téma a drága, de gyenge teljesítményük.

 

Király Zsolt: Az MKÖ a küszöb alatt. A csicskamédia csak a pénzt viszi, de nem teljesít

 

A felvidéki magyar viszonylatban soha nem látott pénzcsomaggal támogatott, csicskamédiának tartott hármas ugyanis egyáltalán nem képes tematizálni a közbeszédet, befolyásoló erejük szinte észrevehetetlen, stúdióbeszélgetéseiket alig pár tucatnyian nézik. Ami óriási hátrány a politikai túléléséért küzdő Magyar Közösségi Összefogás számára.

 

Rajtuk kívül Nyitra megye MKP-s alelnökének köszönhetően nemrég egy másik regionális hírportál is indult, egyelőre vegyes eredménnyel.

 

Most-Híd holdudvar

 

A Most-Híd érdekeltségi körébe tartozó Bumm.sk közben az Új Szótól távozott Bőd Titanillára csapott le. A sportrovatot évek óta vezető tapasztalt sportújságíró ugyanis információink szerint azért orrolt meg eddigi munkaadójára és távozott csapot-papot hátrahagyva, mert nem kapott kiutazási engedélyt a júliusban kezdődő tokiói nyári olimpiára. Bőd rendszeres látogatója volt újságíróként az olimpiai játékoknak, de a Penta most megtagadta tőle az akreditációt.

 

A képen a következők lehetnek: 3 ember, köztük Norbert Molnár, , mosolygó emberek
Lajos P. János (balra), Bőd Titanilla (középen) és Molnár Norbert korábbi Új Szó főszerkesztő. Kép: Facebook

 

Lajos P. János Paraméteres szerepvállalása szintén friss hír. A legelfogultabb MKP ellenes újságíróként ismert Lajos P. szintén az Új Szónál dolgozott annak belpolitikai rovatvezetőjeként, majd a Penta érkeztével lett megbízott főszerkesztőjeként.

 

Egyelőre egyikük sem szerepel az említett két portál impresszumában.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Zempléni Péter
2020. feb. 06. 19:32

Hát nem lehet minden orgánum olyan korrekt, kiegyensúlyozott és főleg független mint a Körkép vagy a Felvidék ma az bizony igaz.

Fehér István
2020. feb. 06. 23:25

Magyarellenes liberált firkászok!

Bartha Ákos
2020. feb. 07. 14:11

Isteni szerencse, hogy nem a korkep.sk tárgyilagosságáról, elfogulatlanságáról híres csapatába férkőztek be ezek az áruló sorosita bértollnokok!! Hová is vezetne az!!??

Gömöri Norbert
2020. feb. 08. 12:29

Másodszor kap 475 millió forintot egy, az MKP-hoz közelálló felvidéki médiavállalkozás, melynek terméke alig fogy, cserébe viszont tökéletesen visszamondja a magyar kormánypropaganda szólamait. A Bethlen Gábor Alapítvány oldalán, meglehetősen eldugva található meg a bizonyíték: az úgynevezett bizottsági határozatok között egy mellékletben, kilencven fokkal elforgatva van egy pdf-formátumú táblázat (azért így, hogy minél nehezebb legyen megtalálni és keresni benne – a szerk.). Ennek harmadik sora ezt tartalmazza: Pro Média Alapítvány, az Alapítvány működési költségeinek és eszközfejlesztéseinek támogatása, Szlovákia, 474.650.000 Ft, egy összegben, 100%-os támogatási előlegként. A kedvezményezett alapítvány adja ki a Felvidéken a Magyar7 nevű hetilapot, és működteti a ma7.sk portált. A 2/2020-as számú határozatot január 24-én írták alá. Másnap a ma7 oldalon egy véleménycikkben a következő mondat jelent meg: „Elégedetten csettinthetett Gyuri bácsi, amikor az Európai Parlament plenáris ülése múlt csütörtökön megszavazta a Lengyelország és Magyarország ellen indított elmarasztaló indítványt. (…) De hát magyarnak lenni manapság nem ugyanazt jelenti minden magyar számára, láthatjuk naponta a Dobrev-féle liberálbolsi különítmény brüsszeli garázdálkodását figyelve. Ők száz éve külföldről importálnák a demokráciát, éppen a Gyuri bácsi-féléktől.” Azt már nem írták meg, mennyire kényelmes a magyar adófizetők pénzéből tolni ezerrel a magyar kormánypropagandát.

Gömöri Norbert
2020. feb. 08. 12:33

Az elmúlt napokban folyamatos támadások érik a ma7 médiacsaládot működtető Pro Media Alapítványt. Megkérdeztük Puskás Attilát, az alapítvány ügyvivőjét, mi áll a sajtótámadások hátterében. A Magyar Hangban megjelent írást megelőzően sem engem, sem egyetlen munkatársamat nem kerestek meg - hangsúlyozta Puskás Attila, aki hozzátette, nem tudja, milyen forrásokra hivatkozik a lap. A hazai médiatámadásokra sem eddig, sem a jövőben nem fogunk reagálni, de nem tartom szerencsésnek, hogy a magyarországi sajtó belső vitáját a Felvidékre akarják exportálni. A Magyar Hang hazugságokon és féligazságokon alapuló cikkét több magát mértéktartónak nevező sajtótermék is átvette, anélkül, hogy annak valóságtartalmát ellenőrizték volna. Értékelem, hogy az Új Szó munkatársa legalább vette a fáradtságot, és megkeresett. Igaz, a Magyar Hang ferdítéseit ők sem voltak restek átvenni. A Magyar Közlönyben mindenki számára nyilvánosan elérhető a támogatásunk összege. Ezt hozzák le szenzációs kutatómunka eredményeként - hívta fel rá a figyelmet Puskás. A Magyar 7 hetilap hétezer példányban jelenik meg, előfizetőink száma folyamatosan nő. A Vasárnap családi hetilappal való összehasonlítás azért álságos, mert egy új termék bevezetése a sajtópiacon is több évbe telik. Mi idén leszünk kétévesek - hangsúlyozta Puskás. Fontos számunkra, hogy a hetilap időtálló közéleti-kulturális tartalmakat közöljön, ha bulvárosodnánk, nyilván több olvasóhoz jutnánk el. Személy szerint sajnálom, hogy az egyetlen napilap folyamatosan fogy, mert leszoktatja az embereket az olvasásról. A ma7 hírportál napi, átlagosan 15-20 ezer egyéni látogatójával viszont már most kiállja a versenyt a konkurens portálokkal - emelte ki a Pro Media Alapítvány ügyvivője.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket