Nyitókép: archív

 

A világon mintegy öt milliárd ember aktív felhasználója valamelyik közösségi platformnak, ami a világ népességének több mint 60 százaléka. Az elmúlt esztendő növekedési rátája pedig 3,7 százalék, derül ki a Kepios nevű digitális ügynökség jelentéséből.

 

Ebben az is szerepel, hogy bolygónk összlakosságának 64,5 százaléka, 5,19 milliárd ember használja az internetet. A régiók között azonban óriási különbségek vannak. Míg Kelet- és Közép-Afrikában 11 emberből csak 1 használja a közösségi hálót, addig Indiában, mely jelenleg a világ legnépesebb állama, 3-ból 1.

 

 hirdetes_300x300  

Növekszik az idő is, melyet az egyes közösségi platformokon töltünk. Egy év alatt 2 perccel, mely idő jelenleg 2 óra 26 percet jelent naponta. A különbségek itt is jelentősek: A brazilok 3 óra 49 percet töltenek átlagosan naponta a közösségi platformokon, a japánok pedig kevesebb, mint 1 órát.

 

Egy-egy felhasználó átlagosan 7 platformon is jelen van. Ezek közé tartozik a Whatsapp, az Instagram, a Facebook, a Wechat, a TikTok, a Twitter, a Messenger, a Telegram, stb.

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!