Nyitókép: Sidó Árpád Fb-oldala

 

„Dögölj meg!” azaz „Zomri” ezzel a megjegyzéssel kommentálta Gyimesi György, a Szövetség-Aliancia választási listája 149. helyén induló politikus Facebook-bejegyzését a Paraméter nevű bulvármédium belpolitikai rovatának munkatársa. Sidó Árpádnál, aki a szélsőségesen liberális, progresszív hírortál munkatársa, a csütörtök esti órákban gurult el a gyógyszer.

 

Láthatóan nem tudta kordában tartani Gyimesi iránti gyűlöletét, és nemes egyszerűséggel a politikus közösségi oldalán, annak egyik bejegyzése alá kommentelte oda, hogy Dögölj meg! (Zomri!). A hírre maga Gyimesi hívta fel a figyelmet:

 

 hirdetes_300x300  

 

Miközben tehát a Napunk, az Új Szó, a Pátria rádió, a Paraméter, a Bumm hónapok óta folyamatosan a távozott hidasok hibás és hamis narratíváját élteti arról, hogy Gyimesi kirekesztő, szélsőséges és gyűlölködő, ezen érdekkör egyik tagja Gyimesi halálát kívánja.

 

Sidó Árpád korábban az MKP kötelékébe tartozott, hosszú évekig volt Duka Zólyomi Árpád képviselői asszisztense, egészen a kétezres évek elejétől a politikus haláláig. Úgy Brüsszelben, mint Pozsonyban is dolgozott, évekig 5000 euró feletti havi fizetésért, az MKP-nak, illetve annak politikusának köszönhetően.

 

Ezt követően az Új Szóban helyezkedett el, melynek főszerkesztő helyettese Sidó Zoltán. A gyűlölködő újságíró jelenleg a Paraméter munkatársa. Rendszeresen kritizálja a nemzeti, konzervatív értékrendet valló politikát. Sidó Árpád azon felvidéki magyar liberális, progresszív közösség tagja, aki aktívan megnyilvánul a kultúrharcban is. Aláírta többek között az Index melletti kiállást is, mielőtt az onnan távozók megalapították a Telexet. Helyeselte Duray elítélését is, amikor a „Felvidék veled van, Viktor!” szavai miatt szabályos kirekesztő hadjárat indult ellene.

 

Sidó a Népszabadság bezárásakor is támogatta a baloldali médium munkatársait. Részt vett tehát minden olyan nyilvános aláírásgyűjtésben, véleményalkotásban, amely során a felvidéki magyar liberális, progresszív érdekkör a másként gondolkodókat támadta.

 

Elítéled Sidó Árpád (Paraméter) Gyimesi György halálát követelő megnyilvánulását?

Eredmény megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

 

A Világi Oszkár köréhez közeli Sidó Árpád neve felmerül a kultúrmaffia kapcsán is. A Kisebbségi Kulturális Alap bizottságában úgy ült és döntött másokról, hogy közben saját munkaadója is pályázott. Amikor összeférhetetlenségére rákérdeztünk, cinikusan és egykedvűen csak annyit vetett oda, hogy „szavaztak rólam, és átment.“ Ennek részleteiről ITT írtunk.

 

A Paraméter egyébként rendszeresen támadja nemcsak Gyimesit, hanem Orbán Viktor kormányát és a Szövetséget is, egyértelműen Simon Zsolt pártját és a távozott hidasokat támogatva.

 

Sidó Árpád Gyimesi György halálát kívánó megjegyzése reggelre eltűnt, előtte azonban hosszú hosszú órákig kint virított.

 

A Körkép.sk kérdéssel fordul a Paraméter kiadójához és főszerkesztőjéhez, a Kultúrmaffiűhoz tartozó Barak-klán tagjaihoz, hogy mit szólnak Sidó Árpád gyűlölködő, mások halálát kívánó megjegyzéséhez. Lesz-e bármilyen személyes következménye a portálnál Sidó Árpád példátlan cselekedetének. Kíváncsiak leszünk a többi, liberális, progresszív média képviselőinek álláspontjára is Sidó tettével kapcsolatban. Ugyanúgy a politikai pártok képviselőit is nyilatkozatra kérjük a témában.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 12 olvasónak tetszik ez a cikk.