Nyitókép: SITA

 

A szlovák kormányfő megszakított minden kapcsolatot a Markíza Televízióval, a DenníkN-nel, a SME-vel és az Aktuality.sk-val. Robert Fico szerint ugyanis nem teljesítik a velük szemben foganatosított alapvető elvárásokat, ami a pártatlan tájékoztatást illeti.

 

A kormányhivatal közlése szerint Robert Fico tiszteletben tartja, hogy a hatóságok kötelesek tájékoztatást adni a médiának saját tevékenységükről a vonatkozó jogszabályok értelmében. Hangsúlyozza ugyanakkor, hogy ennek a kötelezettségnek célja, hogy garantálja a nyilvánosság valós, átfogó és időszerű tájékoztatását.

 

 hirdetes_300x300  

„A Markíza TV, a Denník N, a SME napilap és az Aktuality internetes portál a szlovák parlament megalakulásának első órái óta nem tesz eleget azon kötelezettségének, hogy a nyilvánosságot a valóságnak megfelelően, átfogóan és időben tájékoztassa a hatóságok, különösen a szlovák kormány és a miniszterelnök tevékenységéről. Olyan médiumokról van szó, amelyek nyíltan ellenséges politikai attitűdöket képviselnek, amelyek hamis, hiányos információk közzétételén vagy azok eltitkolásán alapulnak.

 

Mindaddig, amíg az idézett médiumok nem kezdik el teljesíteni törvényi kötelezettségeit, Robert Fico miniszterelnök megszakítja velük a kommunikációt”

 

– áll a kormányhivatal Körképnek küldött állásfoglalásában.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.