Unod már a hollywoodi filmeket? Gyakran okoznak csalódást? Elő hát a bakancsokkal és irány a Hegyi és Kalandfilmek Nemzetközi Fesztiválja (Hory a mesto). Egy hely, ahol garantáltan jól érzed majd magad!

A pozsonyi Auparkban e hét szerdán kezdődött és vasárnapig (április 6-10.) tartó filmfesztivál idén már a 12. évfolyamánál tart. A Palace Cinema multiplexben évről évre egyre nagyobb tömeget vonzó rendezvény immár  5 naposra bővült. A látogatók összesen ötven, jobbnál jobb hegyi sportokkal foglalkozó játék-, dokumentum-, kisjáték- és animációs filmek közül választhatnak.

Az utazást,  turisztikát, hegymászást, egyszóval a "Hory a mesto"-t kedvelők jól tudják, hogy a különböző útifilmek öt különböző szekcióban,  Föld, Víz, Szikla, Hó és Kerékpár témakörben kerülnek bemutatásra. A vetítésekhez különböző előadások és fényképkiállítás, multimédiás prezentációk, az outdoor sportok világhírű és szlovákiai személyiségeinek élménybeszámolói és különféle sportvetélkedők társulnak.

A fesztivál már a nyitónapján több mint 600 látogatót vonzott. Az első este a szlovákiai filmek, külföldi havasfilm-válogatások, hegymászói előadások és a fényképverseny győzteseinek a kihirdetése jegyében zajlott. Csütörtökön Pavol Barabáš Titkos világokról szóló filmje vár ránk, melyet a híres utazó és dokumentarista személyesen mutat be nekünk. Este Vlado Kazo Linke jordániai expedíciójának élménybeszámolóját, valamint az El Capitan megmászását izgulhatjuk végig. Ezt követően Grand Canyonról hallhatunk.

A fesztivál látogatói elsősorban filmesek, fényképészek, utazók, diákok és a széles nyilvánosság. A pozsonyi rendezvény évről évre több mint 10 000 látogatót vonz. A fesztivál célja az aktív sportolás, hegyi túrázás népszerűsítése, legfőképp a nagyvárosi fiatalság és felnőtt lakosság körében. Motiválni az embereket arra, hogy szabadidejüket minél ésszerűbben, hasznosabban használják fel, miközben túlléphetik saját határaikat.

 hirdetes_300x300  

A rendezvényről és annak teljes programjáról bővebben a www.horyamesto.sk honlapon olvashatunk, a fesztivál megtalálható a Facebookon is.

Találkozzunk az Auparkban, járjuk be együtt a világot!

/x/

Ha szeretsz túrázni, hegyet mászni, csatlakozz a Körkép Facebook-rajongói oldalához!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!