„Ne a politika döntse el, milyen a nemzetek közötti viszony. Nézzük meg saját szemünkkel. És ha tetszett?… Mutassuk meg másoknak is.”

Talabér Eszter idegenvezetőként honlapot is működtet. Csapatával rövidklipet készített, melyben szlovák és cseh vendégek mondják el, hogy miért szeretnek Magyarországra jönni.

Fürdőkben járva hallottuk, hogy a szlovák és cseh vendégek milyen jól érzik magukat Magyarországon. Egy kis kamera segítségével felvettük, hogy azok is láthassák, akik még nem jutottak el ide. Had lássák ők is azt a kellemes környezetet, ami a jó hangulatról, a kellemes időtöltésről, és egymás megismeréséről szól“, magyarázza Eszter.

 

 

 hirdetes_810x300  

A kisfilmhez a magyarországi utazások során készített saját fényképeik, rövid leírások is társulnak az idegenvezető által vezetett nyelveken. Így készült el a www.vivahu.com, mely magyar szlovák, cseh és angol nyelven mutatja be Magyarországot, és annak kulináris titkait.

A VivaHu.com célja, hogy folyamatosan frissülő tartalommal, autentikus forrásból bővítse a szlovák és cseh nyelven megjelenő információkat Magyarországról. A honlap „interaktívnak” született – ha a látogatónak kérdése van a helyszínekkel, egyéb magyar városokkal, szokásokkal, nyelvvel…stb kapcsolatban, a honlapon keresztül fel tudja tenni.

Csak így ismerhetjük meg egymást! – magyarázza Talabér Eszter.

Mivel a Körkép csapataként mi magunk is fontosnak tartjuk a szlovák-magyar konzultációt, örömmel adtunk hírt erről a kezdeményezésről.

Mert, ahogy a Vivahu.com is fogalmaz, csak egy „klikk”, és nem a sztereotípiáknak kell hinni, hanem valós élményeknek!

Ha tetszett az írás, csatlakozz  a Körkép Facebook-rajongói oldalához!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!