Egy hosszúhétvége Brünnben telis- tele szórakozással, művelődéssel, zenével… egyszóval ismét Mega7vége! A brünni Kazinczy Ferenc Diákklub a tavalyi hagyományteremtő rendezvénysorozat után idén a programok még bővebb, még színesebb felhozatalát kínálja az érdeklődőknek.

A hétvégét jó néhány "mínusznappal" megtoldva már szerdán, (április 11-én) elkezdődik ez a kultúrkavalkád. A költészet napja alkalmából egy meghitt, beszélgetős- véleménynyilvánítós, teazamatú összejövetel kerül megrendezésre. Egy kísérlet szeretne ez lenni arra, hogyan lehet nem irodalomóra-szerűen, komolyan vagy komolytalanul foglalkozni az irodalommal, kihasználva a játékra a nyelvünk és irodalmunk nyújtotta lehetőségeket, megcáfolva azt, hogy az irodalom a "reál" emberekkel összeegyezhetetlen.

Az óvatos kezdet után a csütörtök (április 12) a fergeteges buli, a tombolás (és a tombola!) napja lesz. Az esti koncertek színhelye a Favál music circus. Nyolctól a nagymegyeri (a brünni közönség számára nem ismeretlen) Undermind együttes koncertje adja meg az alaphangulatot, ezt csak fokozza a tíztől sorra kerülő dunaszerdahelyi Csak Van. “Közép-Kelet-Európa legvidámabb és leggördülékenyebb zenekarának”, amelyet akár a Megasztárból is ismerhetünk, számos szlovákiai és magyarországi fellépés után ez lesz az első brünni szereplése. Hogy tényleg mindenki megtalálja a neki megfelelő zenei stílust az este alatt, a koncertek után DJ Peter veszi kezébe az irányítást és a lemezeit egészen virradatig! A bulit egyedül a tomboladíjak kisorsolása és a Sárga Szamár fotóversenyének kiértékelése szakíthatja meg egy rövid időre. A tombolában többek között olyan értékes nyeremények kerülnek kisorsolásra, mint egy két személyre szóló krasznahorkai DH tábor belépő, hát nem megéri?!

Bár a péntek 13 szerencsétlennek tartott dátum, Brünnben ez a nap a "kultúra napja" jelzőt kapta. Ekkor kerül bemutatásra Ilyés Lénárd monodrámája a Cseh- és Morvaországi Magyarok Szövetsége (CsMMSz) és a KAFEDIK közös szervezésében. A darab Alessandro Boricco Novecento című regénye alapján készült. A középpontban egy zongorista áll, egy óceánjáró zongoristája, aki soha nem lépett szárazföldre, mégis ismeri a világot maga körül… vagy csak a saját világát? Mindenképpen elgondolkodtató és kérdéseket megfogalmazó előadásra számíthatunk.

Az este második fele ismét a felesleges energiák kiadására (is) szolgálhat, ugyanis a Bicskás zenekar táncba csábító zenéjére tapasztalt néptáncosok oktatják majd a résztvevőknek az egyes tájegységek tánclépéseit.

 hirdetes_810x300  

Mivel nem csak maga a város, hanem a környék is rengeteg kincset rejt, szombaton (április 14-én) a szervezők felfedezőútra invitálják az érdeklődőket. Az úticél Lednice, amely -többek közt- mesébe illő parkjával és kastélyával kiérdemelte, hogy felkerüljön az UNESCO kultúrális világörökség listájára is. Az egész napos kirándulás sikerességéhez már csak az időjárás kegyeit kell megszerezni. Ám akik nem szeretnék egy napra se elhagyni a várost, szintén nem maradnak program nélkül. Rájuk vár a -már fentebb említett- Palacsákon megrendezésre kerülő AED- KAFEDIK ping-pong bajnokság. Lokálpatriotizmust félretéve, győzzön, aki igazán megérdemli!

mega7vege_final3.jpg

A szervezők célja az volt, hogy a rendezvényekben dúskáló négy nap alatt mindenki megtalálja az igazán neki valót, legyen az buli, túra, irodalom, zene… Talán a tavaszi szemeszter utolsó igazán nagy dobása lesz ez, mielőtt elkezdődik a vizsgaidőszak, még egy felhőtlen hétvége, alkalom megszabadulni egy időre a sulis, munkahelyi, akármilyen gondoktól és csak örülni annak, hogy itt vagyunk, hogy mennyien vagyunk.

Részletes információkért keresd a KAFEDIK honlapját vagy figyeld a facebook oldalát (illetve blogját).

/x/

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!