Romaellenes demonstrációt váltott ki a magyar tannyelvű iskolába íratkozó elsősök anyagi támogatása Tornalján. A Bethlen Gábor Alap által iskolakezdők számára felajánlott 75 eurós nagyságrendű juttatás átvételéért több százan – főként romák – álltak sorba múlt héten az OTP tornaljai bankfiókja előtt. A helybéliek közül többen nemtetszésüket fejezték ki az esemény kapcsán; sőt voltak, akik a legnépszerűbb közösségi oldalon is egymásnak feszültek „faji alapon“.

Annak, akinek nincs számlája az OTP-nél, bizony végig kell állnia a kígyózó sorokat. A járókelők elmondása szerint egyesek már reggel hat órától a helyszínen várakoztak, noha az ügyfélszolgálat csak nyolckor nyit.

A fönti kép már napok óta kering a világhálón! – több száz megosztás, több száz lájk és több száz komment társul hozzá „fehéren s feketén“. Ezekből válogattunk:

Offenzíva:

Osszak az ingyen penzt 😀

ez oszt igen .. 😀 hijaba ijen is a cigany..:D

 hirdetes_300x300  

megvannak veszve ilyenkor . . .

tegnap amikor én ezt meglátam bepisiltam a nevetésbe atya ég……. 😀 😀

Szombatba rosszab sokkal tobben vannak ott 😀 ott meg rendorok is vannak :DDDDD

Deffenzíva: 

Tudtommal „fehér” szülők gyermekei is részesültek ebben az anyagi támogatásban, kivételesen a magyar iskolák, ovik MINDEN látogatója ergó. nem csak cigók álltak sorban az ingyen pénzért, ahogy itt egyesek fogalmaztak, de persze megint csak a romákat vette észre mindenki a rövidlátó szemével…. Tipikus!

Tornalján sincs jobb dolga az embereknek, mint ilyeneken szórakozni… Biztos az illetők is majd belefulladnak a nemlétező környékbeli munkákba, mellette még van idejük ilyen történelmi eseményeket megörökíteni. Elég baj az, h azért a kis pénzért megalázó módon igy kell sorfalat állni órákon át, csakmert a bent ülő banki alkalmazottak e látvány miatt nem bírják a vihogástól végezni a mmunkájukat. Gratula az IQ-jukhoz!

bocsika en ott voltam ennek a sornak a vegen tegnap es mondhatom nem volt semmi egesznap ott allni a tuzo napon aki feltette ezt a kepet az meg szerintem bekaphatja a ciganyoknak

kire gondolsz , h az állam jól eltartja őket??? ,,, nem a nép hibája , h nincs munka … Ezt meg , h Magyarország adja hat ki nem fogadna el.

amit adnak ved ell ha utken fus ell 🙂

Derűlátás:

Itt nem arrol van szó hogy cigány vagy paraszt, hanem az ebben az egeszben a szegyen hogy a GYEREKEK kapják a pénzt nem a szülők! Nem a gépezni, cigarettára meg alkoholra adta a Magyar állam!!!!!!!! Az a szégyen ha erre költik, nem sorban állni!!!! Itt ez a vicc hogy nincs pénzük kajára és mégis a gépben meg a kocsmában köt ki a pénz! Ezen röhögök én is nem a sorban álláson!!! Tisztelet a kivételnek aki tényleg a gyerekeire költötte a pénzt!

Szomorúnak tartom, hogy pont egy nemes célt támogató gesztus köré összpontosulnak ezek a viták: az iskolakezdő gyermekek jövőjéről van itt ugyanis szó. Hol marad hát a példaértékű viselkedés?!

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Körkép Facebook-rajongói oldalához, de követhetsz minket a Tumblr-en és a Twitteren is!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!