Torna várát bátran nevezhetjük Torna község szívének. Sokak meggyőződése, hogy az egykoron büszke vár összehozza az embereket: az omladozó falai között remek lehetőség adódik az ismerkedésre és beszélgetésre, barátságok köttetnek meg itt.

 

A Castrum Thorna polgári társulás éppen ezért a középkori építményt használja rendezvényei színhelyéül. 2015-ben a civilszervezet megszervezte a Várak és várromok éjszakáját és négy alkalommal a vár gaztól való megtisztítását is.

 

?

A Castrum Thorna önkéntesei az idei szezont a kitisztított Torna várába való újévi túrával nyitották meg, amelyre 2016. január 2-án került sor.

 

hirdetes

A fagypont alatti hőmérséklet ellenére a rendezvényen közel 70 fő vett részt. A civilszervezet vezetőségi tagjai finom sült kolbásszal, mézeskaláccsal és forralt borral kínáltak meg a jelenlévőket. Az idegenvezetés keretén belül az érdeklődők megismerhették a vár történetét és regéjét is.

 

?

 

A résztvevők egy kellemes napot tudhatnak maguk mögött. Az önkéntesek egyúttal kihasználták az alkalmat, hogy mindenkit meghívjanak a vár gaztalanításának utolsó szakaszaira, melyekre február 27-én, március 12-én és március 26-án kerül sor.

 

?

 

Surovec Róbert       

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!