A következő napokban továbbra is főleg esőre kell készülni, a hét második felében azonban újra téliesre fordul az idő. Havazás és lehűlés várható, vasárnap helyenként még nappal is csak mínusz 9 Celsius-fok lesz.

 

Hétfőn délelőtt több helyütt ráfagyások lehetnek az utakon, vigyázzunk. Napközben több felé várható eső, késő délutántól az eső, zápor intenzívebbé válik. Délutántól sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél. 1700 méter tengerszint feletti magasságtól havazás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 4 és plusz 1 fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet plusz 2-7, délnyugaton 9 fok körül alakul, délen lesz az enyhébb idő, a szélvédett északi területeken pedig a hűvösebb. A hegyekben erős szélre számíthatunk.

 

Kedden reggel, délelőtt mindenütt felszakadozik a felhőzet, és ezt követően változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Helyenként záporeső valószínű. Sokfelé megerősödhet a szél is. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben plusz 1-7 fokig melegszik a levegő.


Szerdán változóan felhős idő várható néhány órás napsütéssel. Elszórtan lehet záporeső, és többfelé megerősödhet a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 1, a legmagasabb hőmérséklet plusz 1-6 fok között alakul.

 hirdetes_810x300  

 

csutortok
A várható időjárás csütörtökön. Kép: shmu.sk


Csütörtökön nyugat felől fokozatosan beborul az ég. Délutántól, estétől egyre többfelé többfelé várható eső, északon havazás is. Helyenként erős széllökésekre is készülni kell. A minimumhőmérséklet mínusz 5 és 0, maximumhőmérséklet plusz 0-5 fok között valószínű.


Pénteken is megerősödhet a szél. Túlnyomóan borult idő várható, sokfelé valószínű csapadék: északon inkább havazás, délen kezdetben eső, majd arrafelé is egyre inkább hó. A lehulló csapadék mennyisége és halmazállapota még meglehetősen bizonytalan. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 6 és 0, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul.


Szombaton az erős, helyenként viharos szél mellett szórványosan hózápor is lehet. A leghidegebb éjszakai órákban mínusz 10 és mínusz 5, északon mínusz 15 fok között, napközben mínusz 6 és mínusz 1 fok között alakul a hőmérséklet.


Helyenként vasárnap is lehet hózápor és a szél is megerősödhet, helyenként viharossá is fokozódhat. A minimumhőmérséklet általában mínusz 13 és mínusz 8 fok között, de a havas, szélvédettebb, derült tájakon mínusz 15 fok alatt valószínű. Napközben is mínusz 9 és mínusz 4 fok között alakul a hőmérséklet.

 

MTI/SHMU

 

nyitókép: vadasz-vilag.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!