Kevin Abosch a „Potato #345 (2010)” című, 162 x 162 centiméteres nyomatáért 1 000 000 eurót fizetett egy műgyűjtő milliárdos. Abosch híres fotós, aki a szilícium-völgyi hírességek és a gazdagok kedvelt portrékészítője. Abosch az ikonikus fekete hátteres portréfotóiról híresült el, melyekért több mint 150 000 dollárt fizetnek az alanyok, sőt, ha kereskedelmi célra kell egy gyors arckép, akkor akár fél milliót is elkér munkájáért a mester.

kevinhimself
Kevin Abosch fekete hátteres önarcképe. (forrás: petapixel.com)

A portréi valóságos státuszszimbólumok, viszont a fotós ezek mellett szépművészeti alkotásokat is készít. Több krumplit is lefotózott – elmondása szerint ez a kép volt az egyik kedvence. A fotós azért is szereti a krumplikat, mert olyanok mint az emberek, mind különböző, mégis ránézésre megállapítható, hogy ugyanahhoz a fajhoz tartoznak.

 

Abosch párizsi otthonában egy milliárdos, aki a fotós munkáit gyűjti, meglátta a hatalmas krumpli-fotót és azonnal meg akarta szerezni kollekciójába. Amikor az árról kérdezték, fényképész rávágta az 1 millió eurót, s a vevő pedig boldogan kifizette. Ezzel az összeggel a híressé vált krumpli bár még messze van a világ legdrágább fényképe címtől, de így is sikerült bekerülnie a „minden idők 20 legdrágább fényképe” elitklubba.

krumpli
„A krumpli”. (forrás: petapixel.com)

 

(mlzphoto.hu, petapixel.com)

 hirdetes_300x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!