INFOPROG 2016 – Április 20-22-e között Füleken és Salgótarjánban 21. alkalommal rendezik a Kárpát-medencei magyar középiskolások informatikai versenyének záróversenyét, melyet a Füleki Gimnázium, az Infotér, a Rákóczi Szövetség, valamint Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács  készítettek elő.

 

Célja lehetőséget biztosítani a programozás és a számítástechnika iránt érdeklődő középiskolás diákok számára tudásuk országos és nemzetközi szintű megmérettetésére.  A verseny „elődöntői”, a levelező fordulók az elmúlt hónapokban zajlottak le, melyeken a résztvevőknek különböző számítástechnikai feladatokat kellett elvégezni. Az itt megszerzett pontok beleszámítanak a verseny végső eredményébe.

 

Iskolák versenye

 

 hirdetes_300x300  

Mint arról Molnár László a Füleki Gimnázium igazgatója tájékoztatott az idei verseny kiírása szerkezetében eltér az előző, nagyon sikeres évfolyamokétól. Az eddigi csapatversenyt (két diákból állt) két kategóriában (programozói és felhasználói) és két korcsoportban (A: 1.-2. évfolyam, B: 3.-4. évfolyam)  egyéni versenyek váltják fel . Megmarad az iskolák versenye is, melyekben 4 tagú csapatok vesznek részt Budapestről, Kisvárdáról, Salgótarjánból, Zentáról, Székelykeresztúrról valamint Dunaszerdahelyről, Érsekújvárról, Galántáról, Gútáról, Kassáról és Komáromból .

 

A kétnapos találkozó első napjának házigazdája a Füleki Gimnázium.  A versenyekre délután és kora este kerül sor, az aznapi programot Hajnóczy Soma bűvész világbajnok műsora zárja. A második nap házigazdája Salgótarján, ahol a József Attila Művelődési és Konferencia Központban informatikai konferenciára kerül sor, melyet a versenyek kiértékelése és az ünnepélyes díjátadás zár.

 

További információk itt és itt.

 

Körkép.sk – Puntigán József

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!