Pozsony megye és a főváros Pozsonyligetfalu városrészének képviselői augusztus 23-án ünnepélyesen megnyitották a pozsonyligetfalui uszodát, melynek „keresztapja” az ezüstérmes olimpikon, Matej Beňuš lett. A következő két hétben az uszoda próbaüzeme zajlik, a széles nagyközönség előtt szeptember 5-én nyitja meg kapuit.

 

Pozsony megye a városrész új fürdőjét fél millió euróval támogatta, ami elegendő kezdőtőkének bizonyult ahhoz, hogy Pozsonyligetfalu további forrásokhoz jusson a bankoknál a projekt befejezésére.

 

„Mivel a Pozsony megyei uszodák támogatása része a hosszútávú stratégiánknak, ezért nem volt nehéz megindokolni Pozsonyligetfalu uszodájának támogatását. A városrészben csak egy helyen, a Matador uszodában lehetett úszni, és bár megyei támogatással, de csak nyáron lehetett használni, ezért hiányzott egy olyan fedett hely, ahol egész évben lehet úszni.”

 

mondta Pavol Frešo, a megye ispánja.

 hirdetes_810x300  

 

2016_23_8 (1)

 

Középiskolások, nyugdíjasok előnyben

 

Az új uszodában a látogatók rendelkezésére áll egy 25 méteres úszómedence 5 sávval, élményfürdő, gyerekmedence és helyet kapott a komplexumban egy szauna is. A napi kapacitás 640 látogató lesz.

 

2016_23_8 (6)

 

Az uszoda elsősorban a nyilvánosság és Pozsony megye középiskolás diákjainak igényeit kívánja kiszolgálni, ez utóbbiak a kijelölt időpontokban ingyenesen élhetnek az uszoda lehetőségeivel. Hasonló kedvezményeket kapnak a nyugdíjasok (beleértve a rokkantnyugdíjasokat is).

 

További projektek is kilátásban vannak

 

Pozsony megye önkormányzata szerint még mindig kevés az úszási lehetőség a megye területén, a megye ezért a hozzátartozó uszodák felújításán is fokozatosan dolgozik. Ilyen a Ladislav Novomeský Gimnázium medencéje, a pozsonyi Hotel- és kereskedelmi Szakközépiskola, vagy a főrévi Ipari Középiskola uszodája.

 

2016_23_8 (7)

 

2016_23_8 (5)

 

2016_23_8 (3)

 

Körkép.sk

 

Fotók: BSK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!