Mégsem lép érvénybe a Pozsony-Óváros vendéglátóhelyeire vonatkozó nyitvatartási korlátozás.

 

Pozsony-Óváros képviselő-testülete 12-2 arányban új rendeletet fogadott el: este 10-kor be kell zárni a városközpont szórakozóhelyeit

 

Kedden jóváhagyta az Óváros képviselő-testülete a városrészben található bárok, kávézók, üzletek nyitvatartásáról szóló rendeletet, miszerint: este 10-kor be kell zárni a városközpont szórakozóhelyeit. Csupán két képviselő ellenezte, tizenkettő megszavazta a korlátozást. A  szabály október 10-én lépett volna hatályba.

 

 hirdetes_300x300  

Az Óvárosban csak azok a vendéglátóhelyek kaphattak volna kivételt, amelyek eleget tesznek a szigorú technikai követelményeknek (pl. nem utcára nyíló ablakok, hangszigetelt nyilászárók, duplaajtós bejáratok). De így is csak éjfélig, hétvégén pedig hajlani egyig lehettek volna csak nyitva.

 

Szerda délután meggondolta magát a polgármester

 

Radoslav Števčík, Pozsony-Óváros polgármestere szerda délután úgy döntött, hogy mégsem írja alá az erről szóló határozatot. A jogi elemzés ugyanis kimutatta, hogy a frissen meghozott rendelet törvényt sért – értsd, olyasmiről döntöttek, ami nem tartozik az önkormányzat hatáskörébe.

 

rtvs
Radoslav Števčík, Pozsony-Óváros polgármestere szerda délután úgy döntött, hogy mégsem írja alá az erről szóló határozatot. Kép: RTVS

 

Števčík hozzátette, hogy megérti az óvárosi képviselők igyekezetét, hiszen csak a városközpont lakóit szerették volna megóvni. Szerinte kudarcot vallott az állami és városi rendőrség is – melyek egyébként a főpolgármester alá tartoznak.

 

Party Radonál: péntek este 5000 ember készült a polgármester lakása elé tüntetni

 

A korlátozó rendelet elfogadása után a facebookon azonnal szerveződni kezdtek a pozsonyiak. Ellentüntetési akciót hirdettek meg, mely ötletesen a  „Party Radonál” (Párty u Rada) nevet kapta és több mint 5 ezren jelezték részvételi szándékukat rajta, illetve további 7500 ember támogatta a tüntetést.

 

rtvs, SITA, körkép.sk

Nyitókép: pluska

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!