Hatalmas korrupciós botrányba keveredett az angol szövetségi kapitány - Körkép.sk
Ágota, Ingrid
  • HUF: 388.38
  • USD: 1.08
  • -4 °C
  • 3 °C
Friss hírek

Hatalmas korrupciós botrányba keveredett az angol szövetségi kapitány

Az FA korrupció miatt vizsgálatot indít a júliusban kinevezett szövetségi kapitány ellen, akit egy rejtett kamerás felvétel buktatott le, melyet a Telegraph kutatómunkája során készített.

 

Sam Allardyce úgy tudta, hogy távol-keleti, a Premier League iránt érdeklődő üzletembereknek beszél az angol futball hátteréről, de az üzletemberek valójában a Telegraph fedésben dolgozó riporterei voltak, akik rejtett kamerával vették a társalgást – írja az nso.hu.

 

A Telegraph tíz hónapos kutatómunka után most kezdi el publikálni sorozatát az angol futballban tapasztalható korrupcióról. A tréner két alkalommal találkozott az „üzletemberekkel”, akik négy órát beszélgettek vele, valamint képviselőivel, Mark Curtisszel (ügynök) és Shane Maloney-val (pénzügyi tanácsadó).

 

SJE Nyílt nap

https://www.youtube.com/watch?v=YcBwp8WOVlI

 

Allardyce nagyon kényes témákra is kitért a beszélgetés közben: elmondta, hogy „nem probléma” megkerülni az FA szabályozását, amellyel a szövetség megtiltja, hogy futballisták játékjoga harmadik fél birtokában legyen. Ezt a gyakorlatot nemcsak az FA, hanem a FIFA is tiltja. „Még mindig meg lehet kerülni a szabályozást. Nem probléma. A nagy pénz egyértelműen ebben van” – mondja Allardyce a Telegraph felvételén. A szakvezető szerint egy (meg nem nevezett) csoport évek óta kijátssza a harmadik fél általi játékjog-birtoklásra vonatkozó tilalmat. A csoport az ügynöki jutalékból kap részesedést, hiszen hivatalosan az átigazolási díjból nem kaphat.

 

loas
Gary Neville-t és elődjét, Roy Hodgson-t is szidalmazta. forrás: skysports.com

 

 

Ha az FA úgy értékeli Allardyce szavait, hogy a szövetségi kapitány a szabályok megkerülésére adott tippeket, akkor az súlyos etikai vétségnek és szerződésszegésnek is minősülhet, ebbe pedig a szakvezető könnyen bele is bukhat. Allardyce ráadásul a beszélgetések során szövetségi kapitányi pozícióját felhasználva próbált kivívni egy 400 000 fontos szerződést, melynek keretében évente négyszer repült volna Szingapúrba és Hongkongba, hogy egy labdarúgó-játékosokat vásárolni kívánó cég (természetesen ez is csak az oknyomozó csapat „találmánya” volt) képviselőivel beszéljen.

 

A Telegraph riportjában Allardyce tett még megkérdőjelezhető dolgokat: közismert, beszédhibájára utaló gúnynevén (Woy) említi elődjét, Roy Hodgsont, élesen bírálja Hodgson volt segítőjét, Gary Neville-t, „hülyeségnek” minősítette, hogy munkaadója, az FA 870 millió fontot költött a Wembley újjáépítésére, valamint megjegyzéseket tett Vilmos és Harry hercegre. Előbbi Allardyce hivatalos főnöke, mivel papíron ő a szervezet elnöke.

 

Az FA bekérte a Telegraphtól az Allardyce-szal készített felvételek teljes átiratát, és jelezte, vizsgálatot indít az ügyben.

 

forrás: nso.hu , sport365.hu
kép: skysports.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket