2016-ban több mint 422 ezer lakos rendelkezett állandó lakhellyel Pozsonyban. Valójában azonban sokkal többe ember él a városban. A fővárosba naponta több tízezer ember jár munkába és iskolába egyaránt.

 

Pozsony egyre inkább felduzzad. Mindez meglátszik a túlzsúfolt utakon, a trolikon és a kávézókban is. A város valódi nagysága azonban hétvégenként vagy az ünnepekkor tudatosul az emberekben, hiszen ekkor Pozsony utcái elnéptelenednek.

 

Tehát a Statisztikai Hivatal adatai a lakosság számáról nem a valóságot tükrözik. Ezzel ellentétben a Market Locator társaság a felmérése során valós, a mobiltelefonokból származó adatokkal dolgozik. Ez azt jelenti, hogy a SIM-kártya mozgása alapján meg tudják különbözteti azoknak az embereknek a számát, akik a fővárosban éjszakáznak. Az „átéjszakázó” mobiloknak köszönhetően tehát sikerül leleplezni a valóságot.

 

 hirdetes_300x300  
Forrás: Market Locator

 

Mindemellett Pozsony utcáin naponta több ezer ember megfordul, pontosabban 130 ezer, ami ismét egyötöddel több.

 

A fővárosba leggyakrabban a munka miatt utaznak az emberek, de a pozsonyi középiskolákba és egyetemekre járó diákok is szép számmal képviselik a napi beutazók kategóriáját.

 

Forrás: Market Locator

A statisztikákba a külföldi turistákat nem sorolták be.

 

A legnépesebb bizniszközpontok

 

A Market Locator azt is megnézte, hogy melyek azok a pozsonyi térségek, amelyek napi szinten a legnagyobb nyomásban részesülnek. Ezek közé természetesen a bizniszközpontok és a bevásárlóközpontok tartoznak, ahol naponta mintegy 10 ezer ember megfordul.

 

Forrás: Market Locator

A legnépesebb munkahelynek a Pozsonyligetfaluban található Digital Park számít, de rövid időn belül benépesedett a Mlynské Nyivy melletti Twin City bizniszközpont is.

 

Forrás: aktuality.sk/Körkép.sk

Nyitókép: The Independent

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!