Az Alza internetes áruház 10 üzlete is nyitva tart ma Szlovákiában, így az emberek a keddi és pénteki munkaszüneti napok ellenére is elmehetnek a megrendelt áruért, reklamálhatnak, vagy pedig megtekinthetik az új termékeket.

 

A vásárlók azonban nem vásárolhatnak termékeket az üzletben, az Alza csak  úgy ad el árut a vevőknek, ha azt az e-shopon keresztül rendelik meg és fizetik ki. A cég azonban lehetővé teszi, hogy az eladóhelységekben az ott kihelyezett számítógépeken keresztül vásároljanak az ügyfelek, állításuk szerint ilyen feltételek mellett nincs szó klasszikus kiskereskedelmi tevékenységről.

 

A Mall bezárt

 

 hirdetes_810x300  

Szlovákia egyik legnagyobb internetes áruháza így a poprádi üzletén kívül mindenhol nyitva tart. Piaci konkurense, a Mall viszont bezárta üzleteit.  Patricie Šedivá Alza-szóvivő szerint a nyitvatartási idő meghosszabbításával elébe mennek a fogyasztói igényeknek, akik az internetes vásárlás adta megannyi előnyt ki szeretnék használni.

 

Az Alza.cz marketingigazgatója, Jaroslav Kotápiš szerint az alkalmazottak is elégedettek, ugyanis az ünnepnapon dolgozók 50 százalékos bérkiegészítést kapnak a ledolgozott óráik után.

 

Törvény sért az Alza?

 

A cseh vonatkozású cég azzal védekezik, hogy csak az árukiadási és reklamációs részlegét működtette szerdán, hogy az emberek át tudják venni a megrendelt termékeket illetve, hogy élhessenek a reklamáció jogával. Sokan ugyanis – a webshop szerint – nem tudták volna tartani a reklamációra vonatkozó 14 napos határidőt.

 

Korábban is történt már hasonló eset, július 5-én szintén hasonló indokokra hivatkozva nyitottak ki, de pár nappal később a Munkafelügyelet vizsgálatot indított. A Munkaügyi Minisztérium akkor azt sem tartotta kizártnak, hogy az Alza törvényszegése csak marketinghúzás, de bírság nélkül megúszták. A cég szerint nem szegik meg az előírásokat, bár korábban Csehországban is előfordult hasonló eset, akkor megúszták jelentősebb bírság nélkül.

 

SME
kép: alza.cz

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!