Harmadik alkalommal versengtek egymással a magyarországi fürdők.  Az idei verseny rendkívül szoros és izgalmas eredménnyel zárult: dobogós helyezések néhány szavazaton múltak, az országosan ismert fürdőket felvonultató kategóriában a verseny történetében egyedülálló győzelem született, a kisebb, helyiek körében népszerű fürdők kategóriájának csatája pedig igazi meglepetéssel ért véget.

 

A fürdők három kategóriában versenyeztek egymással. A legnagyobb és legismertebb, valamint nagyvárosokban található fürdők „Az Év Fürdője 2017” kategóriában, a regionálisan ismert fürdők „Az Év Feltörekvő Fürdője 2017”, míg a kis településeken található kis fürdők „A Helyiek Kedvenc Fürdője 2017” kategóriákban indultak. Mindhárom kategóriában a legtöbb szavazatot szerző fürdő nyert.

 

Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő forrás: termalfurdo.hu

 

Az Év Fürdője pedig….

 hirdetes_810x300  

 

Az Év Fürdője 2017 címet a Hungarospa Hajdúszoboszló szerezte meg, amely nemcsak az ország, de Európa legnagyobb fürdőkomplexuma is. A verseny történetének első duplázását könyvelheti el a Hajdú-Bihar megyei fürdő, hiszen 2015-ben, az első Az Év Fürdője versenyen már sikerült győznie.

 

Az év fürdője, top7. forrás: azevfurdoje.hu

 

A legkedveltebb magyar fürdőben gyógyfürdő, strand, aquapark, uszoda és fedett élményfürdő is üzemel. Élményfürdőjében különböző korokat és helyszíneket megidéző élménymedencék, szaunavilág, baba- és családi medencék, szörf és számos wellness-, fitness szolgáltatás várja a látogatókat.A vendégek körében a fürdő 30 hektáros gyönyörűen parkosított, 13 medencés strandja is nagyon népszerű,különösen a mediterrán tengerpartra hasonlító, pálmafákkal és homokos parttal övezett rész.

 

A feltörekvők versenye

 

A Demjéni Termál Völgy a tavalyi versenyben is szép eredményt ért el, hiszen 3. lett kategóriájában, idén csúcsra ért. A Demjéni Termál Völgy népszerűségét szintén a sokoldalúságának köszönheti, hiszen barlangfürdő, gyógyfürdő és aquapark is várja itt a vendégeket.

 

Az év feltörekvő fürdője, top7. forrás: azevfurdoje.hu

 

Meglepetés a legkisebb fürdők kategóriában

 

A V-8 Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpont úgy szerezte meg a győzelmet a legkisebb fürdők kategóriájában, hogy tavaly még a TOP 15-ben sem szerepelt.  A szentendrei uszoda Magyarországon elsőként kapta meg a Magyar Fürdőszövetség ötcsillagos minősítését.

 

A helyiek kedvenc fürdője forrás: azevfurdoje.hu

 

A létesítményt leginkább a széles palettájú wellness részlege teszi kedvelté, ahol finn szauna, infraszauna, bioszauna, gőzkabin, jégbarlang, sószoba és többféle masszázs is igénybe vehető.Itt található Magyarország első mesterszaunája is.A fürdőben tematikus éjszakai wellness programokat is tartanak.  A megyei rangsor ide kattintva tekinthető meg, a szavazás további eredményei pedig itt láthatóak.

 

Origo.hu / azevfurdoje.hu
borítókép: termalfurdo.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!