A INEKO idén is összeállította a szlovákiai kórházak rangsorát a betegek elégedettsége, az átláthatóság, az eladósodottság és a várakozási idő szerint. A rangsor számos mutató  alapján értékelte az egészségügyi ellátás minőségét, a felszereltséget valamint az intézmény gazdasági állapotát is.

 

A táblázatban az alábbi négy kategóriában összegezték és értékelték az eredményeket:

 

  • A páciensek elégedettsége
  • Az egészségügyi ellátás színvonalat
  • A gazdálkodás
  • Az átláthatóság

 

Idén az állami egyetemi és kari kórházak között a Rózsahegyi Központi Katonai Kórház (Ústredná vojenská nemocnica SNP Ružomberok) bizonyult a legjobb egészségügyi intézménynek az országban. Az első helyre a betegek elégedettsége miatt került, de  a műtéti beavatkozásokat, valamint a szélütést követő alacsony elhalálozás tekintetében is jól szerepelt.

 hirdetes_810x300  

 

forrás: INEKO

 

A kategóriában  a Nyitrai Egyetemi Kórház került a második helyre, ez leginkább a kiváló gazdálkodásának köszönhető, harmadik helyen az átláthatóságban kiemelkedő Besztercebányai F.D. Roosevelt Kórház. A Pozsonyi Egyetemi Kórház viszont az utolsó előtti helyen végzett, átláthatóságban és elégedettségben is a legrosszabbak közé tartozik.

 

Az általános kórházak között az ólublói végzett a legjobb helyen, az INEKO szerint az itt kezelt páciensek ritkán panaszkodnak. Kassa-Saca-i kórház is jó eredményeket ért el, második helyen végzett a rangsorban. A dobogó legalsó fokára a Poprádi Kórház került.

 

forrás: INEKO

 

 

A magyarlakta városok közül a dunaszerdahelyi a 15. (a tavalyi eredményhez képest három helyet javítva), a rimaszombati a 18., a rozsnyói a 25. (hat helyet rontva), a komáromi a 20., a losonci a 21. (egy helyet javítva), a galántai 29. (két helyet javítva) helyen végzett. A királyhelmeci kórházat nem értékelték. Az egyetemi és kari kórházak között az érsekújvári intézet az előkelő negyedik helyen végzett.

 

INEKO/Körkép.sk
borító:  webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!