Azok a változások, amiket a Ryanair ír fapados légitársaság novembertől szeretett volna bevezetni, csupán januártól lép érvénybe. A kézipoggyásszal kapcsolatos újításokkal csak 2018 januárjától találkozhatnak a Ryanair utasai.

 

Azok a szabályok, amelyek szeptembertől a leadott poggyászokra vonatkoztak, továbbra is érvényben maradnak.

 

Két poggyásszal mehetünk fel a fedélzetre

 

 hirdetes_300x300  

Az ír légitársaság még szeptemberben jelentette be a poggyászokra vonatkozó korlátozásokat.

 

A légitársaság a poggyász megengedett súlyának megemelésével és az illetékek árának csökkenésével (35-ről 25 euróra) arra szerette volna motiválni az utasokat, hogy használják ki a repülőgép rakterébe helyezett csomagok előnyeit. Ez a szabály már 2017 szeptembere óta érvényben van az ír légitársaság gépeinek fedélzetén.

 

Azt a szabályozást, amit novembertől, azaz a téli menetrend kezdetétől szerettek volna bevezetni, január 15-re halasztották el. Az utasok így továbbra is két kézipoggyászt vihetnek fel magukra a gép fedélzetére anélkül, hogy az „Elsőbbségi beszállás” szolgáltatást megfizetnék.

 

Fotó: Daily Express

 

Több időt hagynak az utasoknak

 

A kézipoggyászok szállításával kapcsolatos új szabályainkat elhalasztjuk 2018. január 15-ig, hogy az utasoknak legyen idejük megszokni az új szállítási feltételeket. Január második felétől azok az utasok, akik nem vásárolják meg az „Elsőbbségi beszállás” elnevezésű szolgáltatásunkat, azok csak egy kézipoggyászt vihetnek fel a repülőgép fedélzetére” – informált a változásokról Kenny Jacobs a Ryanairtől.

 

Január 15-től megjelölik az utasok guruló bőröndjeit a beléptető kapunál, majd ingyenesen elhelyezik őket a gép csomagterében. A légitársaság az új szabálytól az utasok gyorsabb beszállását és a gépek késésének csökkenését várja.

 

A 2017. szeptember 6-tó bekövetkezett változások:

 

Az összes leadott poggyászért fizetett illeték 35 €-ról 25 €-ra csökkent.

Az összes leadott poggyász tömege 15 kg-ról 20 kg-ra növekedett.

 

Változások 2018. január 15-től:

 

Csupán az „Elsőbbségi beszállás” szolgáltatást – beleértve a Plus, Flexi Plus és a Family Plus szolgáltatásokat – megvásároló utasok vihetnek fel a gép fedélzetére két darab kézipoggyászt. Az „Elsőbbségi beszállás” (Priortiy Boarding) szolgáltatást 5 euróért lehet megvásárolni a repülőjegy foglalásakor, vagy utólagosan 6 euróért legkésőbb egy órával a felszállásig.

 

Az összes többi utas – aki nem vásárolta meg az „Elsőbbségi beszállás” szolgáltatást – csupán egy kisebb kézipoggyászt vihet fel a gépre (egy maximum 35x20x20 centiméteres hátizsákot vagy táskát), míg a gurulós bőröndjüket (55x40x20 cm nagyságú) a beléptető kapunál megjelölik és ingyenesen elhelyezik a gép csomagterében.

 

Forrás: Aktuality.sk/Körkép.sk

Nyitókép: autovylet.cz

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!