A minap sajtótájékoztatón mutatták be a Szlovák Posta újítását, az „Én képeslapom” szolgáltatást. Mivel eddig a posta nem kínált ilyen szolgáltatást ügyfeleinek, megnéztük, mit érdemes tudni róla, egyáltalán hogyan lehet használni az internetes felületet.

 

Az „Én képeslapom” egyfajta válasz korunk internetközpontú beállítottságára, ugyanis az e-mailek és a szociális hálók világában már nem látjuk értelmét​, hogy​ külön költ​sünk​ képeslapokra, ha jókívánságainkat eljuttathatjuk egyszerűbben is, ráadásul plusz költség nélkül, otthonunk melegéből.

 

Az sem elhanyagolható indok, hogy a Posta komoly bevételkiesést könyvelhet el a klasszikus levelezés és képeslapküldés szinte teljes megszűnése miatt, így gyorsan elő kellett rukkolni egy helyettesítő termékkel.

 

 hirdetes_300x300  

A Szlovák Posta ezért, így karácsony előtt azt találta ki, hogy új szolgáltatást indít, melyben ötvözi a régi üzenetküldést az újjal. A szolgáltatás lényege, hogy tetszőleges kép, fotó kiválasztása/feltöltése után, kísérőszöveggel együtt „feladjuk” a rendelést a Posta internetes oldalán, majd ők kinyomtatják, és a hagyományos módon elküldik a címzettnek. Így nem kell elmennünk a postára, mégis egyedi képeslapot küldhetünk ismerőseinknek.

 

Megéri-e?

 

A képeslapküldés során két méretből választhatunk: a klasszikus 15×10 cm-es és egy nagyobb, 21×15 cm-es alap áll rendelkezésünkre. A kiválasztott fotó feltöltése után néhány sablon közül is választhatunk, majd bepötyögjük az üzenetet és a címzett adatait, és már jöhet is a fizetési felület. A két méret ára nem sokban különbözik, ha pedig összeszámoljuk, hogy otthon – nyomtatással, borítékolással, bélyeggel együtt – elkészítve mennyibe kerülne, nem igazán jön ki drágábbra.

 

Fontos megjegyezni, hogy a szolgáltatás nem csak webes felületen, de mobilon is elérhető és használható, ami némi pluszt ad az érdeklődőknek.

 

Ami számomra eltántorító, hogy kártyaszámunk megadásával, vagy a posta által kiadott kártyával (Poštová karta) lehet csak fizetni. Ma már nem ördögtől való a bankkártyával való fizetési mód, de azért érdemes mindig körültekintőnek lenni adataink kitöltésénél, használatánál. ​A másik lehetőség, hogy kiváltunk egy feltöltőskártyát a Szlovák Postánál, bár ha másra nem használnák, ez a kevésbé logikus választás.

 

​Az már egy más kérdés, hogy mennyire szeretnénk sokszor személyes jellegű képeinket úgy elküldeni, hogy a kézbesítés során azt mások is láthatják, hiszen a borítékolás nem része a szolgáltatásnak.

 

Hogy mennyire lesz sikeres az újítás, egyelőre kérdéses, hiszen az emberek többsége vagy megmaradt eleve a régi jól bevált módszernél, vagy megelégszik baráti kapcsolatai interneten való fenntartásával.

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Nyitókép: cas.sk/illusztrációs felvétel

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!