A karácsony az év legszebb, de mindemellett a legdrágább időszaka közé tartozik. Az ajándékvásárlási listára ilyenkor nemcsak a családtagok kerülnek fel, de a kollégák és a barátok is. Most azoknak adunk néhány jó tippet, akik pénz híján nem tudtak ajándékot vásárolni szeretteiknek. Senki se búsuljon, hiszen léteznek olyan ajándékok, amelyek miatt nem kell az ünnepek végén csődöt jelentenünk.

 

Elő a kötényekkel!

 

A kész ajándékok ugyan drágák, de talán a vajat, a cukrot és az édességeket kevesebb pénzből is betakarhatjuk. Amennyiben továbbra is okosan szeretnénk megtervezni a költségvetésünket és nem szeretnénk sokat költeni, lepjük meg kollégáinkat, családtagjainkat és barátainkat saját készítésű süteményekkel. Használjuk a jól bevált mézeskalács receptjeinket, vagy próbáljunk ki teljesen újakat. Süssünk mondjuk cookiest, brownie-t, vagy mogyorós, esetleg mentás süteményeket. Az édességeket végül csomagoljuk be átlátszó csomagolópapírba, dobozkába vagy fémdobozba. Az ilyesfajta ajándéknak az emberek mindig örülnek, és egyáltalán nem gondolkodnak el azon, hogy egy olcsóbb megoldást választottunk az ajándékozásra. Sőt, a szeretteink és a kollégáink egyaránt értékelni fogják azt, hogy a nagy rohanásban időt találtunk arra, hogy saját kezűleg készítsünk nekik ajándékot.

 

 hirdetes_300x300  

Agyat bekapcsolni!

 

Gondolkodjunk el arról a személyről, akit szeretnénk megajándékozni. Egy csöppnyi elmélkedéssel sokkal jobban kikristályosodhat előttünk a számára megfelelő ajándék. Emlékezzünk vissza mindarra, amit az illető szeret, majd próbáljunk meg egy kicsit elrugaszkodni tőle. Ezáltal lehetséges, hogy olyan ajándékot tudunk majd kigondolni, ami nem fog egy rakás pénzbe kerülni, a megajádékozott személy viszont örülni fog a „méretre szabott“ ajándéknak.

 

Engedjük szabadjára a kreativitásunkat

 

Hogyha van kézügyességünk, nyert ügyünk van. Egy egészen barátságos költségvetésből már ki lehet hozni egy saját készítésű noteszt, szakácskönyvet vagy playlistet. Amennyiben tudunk varrni vagy horgolni, készítsünk mindenkinek sálat vagy sapkát. A saját készítésű holmiknál a határ a csillagos ég. Használjuk ki a tehetségünket, hiszen ezzel nemcsak pénzt spórolhatunk, de a szeretteinket is megörvendeztethetjük.

 

Próbáljuk ki az internetes oldalakat

 

Abban az esetben, ha nincs időnk a kreativitásunkat kamatoztatására, sem az édességek megsütésére, akkor próbáljunk meg a Google keresőprogramban olyan weboldalakat keresni, amelyek „olcsó ajándékokat“ kínálnak. Meglepő, de például az Amazon oldalán rengeteg terméket találhatunk kedvező áron, amit egyenesen házhoz is szállítanak. Igaz, nem ez a legfigyelmesebb megoldás, de a rendeltetését teljesíti.

 

Fotó: Country Living Magazine

Minden egy euró

 

Éppen ezek a boltok nyújthatnak megfelelő megoldást akkor, ha például olyan apróságokat kell vásárolnunk, mint például kártyák, csomagolópapírok, szalagok és ajándéktáskák. Az ilyen apróságok nagyon sok helyen több tíz euróba kerülhetnek, de a „minden egy euró“ elnevezésű boltokban mindezt jóval olcsóbban is beszerezhetjük.

 

Használt könyvek

 

Keressünk fel antikváriumokat, és vásároljunk könyveket a szeretteinknek. Próbáljunk olyan könyveket választani, amelyek elnyerik a tetszésüket, de lepjük meg őket olyannal is, amiből sokat tanulhatnak. Ez a lehetőség árban rendkívül kedvező, sőt, a családtagjainkat és a barátainkat is igazán meglephetjük egy jó választással.

 

Forrás: Forbes.sk/Körkép.sk

Nyitókép: Odyssey

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!