A legnagyobb világmárkák Ralph Laurentől Calvin Kleinig idén a kék farmerbe helyezik a reményüket.

 

Ebben az évben az egész divatipar mindent egy lapra tett fel: a farmerek népszerűségének felélesztésére. Elképzeléseik szerint idén a régi-új ruhadarab lesz az eladást növelő fő motor.

 

A „jeans“ ipar jelenleg éppen annyira „megtépázott“ mint a legmodernebb denim nadrágok. Az elmúlt években a farmernadrágoknak olyan „trónbitorlók“ ellen kellett harcolniuk a ruhásszekrényben mint a leggings vagy a jóganadrág. Az amerikai statisztikák szerint tavaly az elasztikus leggingsek behozatala jócskán meghaladta az USA-ba importált farmernadrágok számát.

 

 hirdetes_300x300  

A farmernadrágok nagy visszatérése

 

A farmernadrágok helyzetén sokat rontott az a tény is, hogy az elmúlt évtizedekben nem sokat változtattak a farmerek kinézetén, így a vásárlóknak semmi inspirációjuk nem volt egy új jeans megvásárlására. Természetesen megjelentek amolyan „mikro-trendek“, de már több mint tíz éve az ún. szűkszárú, skinny farmerek hódítanak.

 

A denim nadrágok híres gyártója, Levi Strauss jó pár éve próbál kitörni az elasztikus, szűkszárú farmerek világából, és úgy tűnik, hogy felfedezte a közelgő változáshoz szükséges első jeleket. A női farmerek jelentős „felújítása“ után a farmergyártók 2011 óta tavaly könyvelhették el a legmagasabb, 8 %-os bevétel-emelkedést.

 

 

A farmernadrágok nagy visszatéréséhez pedig a legnagyobb világmárkák is segítő kezet nyújtottak. Az Off White márka például nagy érdeklődést váltott ki a vásárlói körében, amikor a világos farmereit egy átdolgozott szabással dobta piacra, de a Vetements patchwork stílusa is kelendővé vált a vásárlók körében.

 

A farmergyártók egyre inkább próbálják elkerülni a túlzott mértékű farmerszövet használatát, hogy így nyerjék meg azokat a vásárlókat, akik nagyobb rugalmasságot és nedvességfelszívódást várnak a farmerektől. A gyártók ezért elasztánnal és lyocellel párosítják a farmerszövetet.

 

Ismét divatos a farmer

 

A PVH Crop társaság – melynek a Tommy Hilfiger és Calvin Klein márka is a tulajdonában áll – az egész világon „hihetetlen javulásról“ számolt be a farmereladás terén – jelentette Emanuel Chirico vezérigazgató. Elmondása szerint a siker a múlt század 90-es éveiben dívó stílus újjáélesztésének köszönhető, amibe a PVH hatalmas pénzeket fektetett.

 

A társaság januárban a Kardashian klánt, vagyis Kimet, Khloe-t, Kourtney-t, Kendallt és Kylie-t kérte fel az új farmerek reklámkampányának népszerűsítéséhez. „Egyértelmű, hogy azok a limitált termékeink, amelyekre koncentráltunk, remek bevételt hoznak“ – mondta a Calvin Klein farmerokról Chirico.

 

A tömeges farmergyártó társaságok szintén szeretnék megragadni az új lehetőséget. Az American Eagle Outfitters társaság tavaly ősszel rekord mennyiségű eladást könyvelhetett el. A cég különböző színekkel és fazonokkal próbálja elcsábítani a fiatalokat, például a indigókék szűkszárú ún. jegginsektől egészen az anyukáknak szánt kényelmes farmerekig.

 

Sme.sk/Körkép.sk

Nyitókép: EDH Fashion

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!