Az Arpakorn Yookkongkaew speciális egység vezetője pénteken sajtótájékoztatón jelentette be, hogy egy 38 éves, a mentésen dolgozó búvár vesztette életét. A búvár önkéntesként vett részt a thaiföldi barlangban rekedt gyerekek és edzőjük megmentésében.

 

Az AP ügynökség információi szerint a búvár oxigénhiány miatt halt meg egy éjszakai misszió során. Szamarn Punan, a thaiföldi haditengerészet elit alakulatának egykori tagja önkéntesként részt vett a mentőmunkálatokban. A férfi feladata az volt, hogy oxigéntartályokat helyezzen el az útvonalon, amelyen keresztül a bennrekedt csoportot kimenekíteni készülnek. Épp visszafele tartott a barlangban felállított alaptáborhoz, mikor elfogyott az oxigénje. A kollégái már nem tudták feléleszteni.

 

forrás: cnn.com

 

A thaiföldiek jelenleg az idővel versenyeznek, miközben megpróbálják az elárasztott járatokból kiszivattyúzni a lehető legtöbb vizet, hogy a fiúkat még a hamarosan várható újabb esőzések előtt kimenekítsék. A helyzetet súlyosbítja, hogy a fiúk többsége nem tud úszni. A mentés megtervezése során szóba került az is, hogy megtanítják őket búvárkodni, ez azonban veszélyes feladat lenne.

 hirdetes_810x300  

 

A búvároknak 6 órába telik, míg bejutnak a bennrekedt csoporthoz, majd további 5 órába, míg onnan visszajutnak a barlang bejáratához.

 

 

A tizenkét 11 és 16 év közötti fiú és 25 éves edzőjük már közel két hete nem tudnak kijutni a barlangból. A csoport 4 kilométerre van a barlang bejáratától.

 

aktuality.sk

Nyitókép: cbsnews.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!