Rimaszombatban kiállítást tekinthet meg a múzeumban, befejeződik a Jazztival és egy színvonalas fuvolazenével megnyitja kapuit a Zenei Ősz. Szombaton pedig falunapon szórakozhat Bátka községben. Nagyon jó szórakozást kívánunk minden kedves olvasónknak!

 

Szeptember 11-én (kedden) 15:00 órától, majd 17:00 órától Rimaszombatban a Gömör-Kishonti Múzeumban két új kiállítást nyitnak meg,

                   

Ásványok nagyítók alatt  és Úton a Biblia címmel

 

 hirdetes_810x300  

Szeptember 11-én, kedden két új kiállítás megnyitójára kerül sor a Gömör-Kishonti Múzeumban. 15.00 órától az Ásványok nagyító alatt, míg 17.00 órától az Úton a Biblia című vándorkiállítás indul útjára. Előbbi különleges kristályokat mutat be a kassai Kelet-Szlovákiai Múzeum munkatársai, Peter Ledvák és Stanislav Levendovský válogatásában, míg utóbbin különleges bibliákat állítanak ki.

 

 

Szeptember 11-én (kedden) 19:00 órától indul útjára a 38. Zenei Ősz Rimaszombatban a Városi Művelődési Központban. Fellépnek

 

                 Jakab Tünde fuvolaművész és Jámbor Erik zongoraművész.

 

A Zenebarátok Klubja és a rimaszombati Városi Művelődési Központ szervezésében szeptember 11-én indul útjára a 38. Zenei Ősz, amelynek első vendége Jakab Tünde fuvolaművész lesz Jámbor Erik zongoraművész társaságában.

 

A koncertre szeptember 11-én, kedden 19.00 órától kerül sor a Városi Művelődési Központ színháztermében (bejárat a Kaufland felől). Műsoron Philippe Gaubert, Franz Doppler, Claude Debussy, François Borne, Sergej Prokofiev és Mike Mower művei.

 

 

Szeptember 13-án (csütörtökön) 20:00 órától Rimaszombatban a Fekete Sas udvarán folytatódik és egyben lezárul a Rimaszombati Jazztival,

                                

Népi Ifjoncok  pozsonyi zenei csoport lép fel

 

A Népi Ifjoncok pozsonyi zenei formáció teljesen újat hoz a zene színpadára, a folklór nem hagyományos formáját, melyet a jazz elemeivel tölt fel. Ez az egyedi show zárja le a Jazztivál sorozatát Rimaszombatban az idén. Beléptidíj  7 euró, jegyeket vásárolni lehet a VMK, TIC és a helyszínen.

 

 

Szeptember 15-én (szombaton)  egész nap Bátka község rendezésében a helyi iskolában

                                          

Falunap Bátkában.

 

Minden érdeklődőt szeretettel vár a község.

 

 

Összeállította: Mede Géza

Nyitókép: körkép.sk/kpa

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!