A Veygo nevű biztosítótársaság tette közzé az alábbi térképet, amelyen  azok az autómárkák láthatók, amelyekre a legtöbbet kerestek rá az interneten.

 

Vagyis nem az eladási statisztikákat vették alapul, hanem az emberek érdeklődését, hogy mely autómárka megvásárlását veszik fontolóra a legtöbben.

 

A térképből kitűnik, hogy Csehországban és Szlovákiában a legtöbben a Hyundai autóira keresnek rá. Oroszországban is hasonlóképp. Magyarországon a Ford, Romániában a Volkswagen a interneten legkeresettebb autómárka.

 

 hirdetes_300x300  

Globális összesítésben a Toyota a legdominánsabb gyártó, 57 országban számít a legkeresettebbnek. A második helyezett a BMW, amely iránt 25 országban a legnagyobb az érdeklődés. A BMW-t a Mercedes-Benz követi 23 országgal. Vannak országok (pl. Hollandia), ahol a Tesla örvend a legnagyobb figyelemnek.

 

A térkép az elmúlt 12 hónap keresési adatait összesíti. Vannak országok, amelyek hűek saját márkájukhoz. A németeknél a Mercedes, a franciáknál a Renault, a svédeknél a Volvo a leginkább keresett márka.

 

Forrás: Autoblog.gr

 

Nagyításhoz kattintson ide

 

Körkép.sk

Nyitókép: autoblog.gr

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!