Nyitókép: mandiner.hu

 

A regisztráció alig egy hete kezdődött, az már látszik, hogy nagy az érdeklődés, sokan keresik meg a szervezőket kérdéseikkel. Az eddigi adatok szerint március 6-ig több mint 300 csoport és körülbelül 45000–50000 személy regisztrált és körülbelül 100, különféle kérdést, észrevételt tartalmazó email is érkezett – informálta a romkat.ro-t dr. Bodó Márta, a pápalátogatást előkészítő sajtóbizottság tagja.

 

Ferenc pápa csíksomlyói látogatására készülve a szervezők elindították a pontifex.ro honlapot, ami az eseményre való regisztráció mellett számos egyéb funkcióval is szolgál.

 

Pontifex.ro egyrészt a regisztrációs felületet tartalmazza, másrészt aktualitásokat közöl, illetve segíti a zarándokok felkészülését oly módon, hogy három nyelven (magyar, román, angol) közöl majd ismertetést a helyszínről, a kegyhelyről, kegyszoborról, a búcsújárásról, valamint ismerteti Ferenc pápa életrajzát, életútját és elsősorban a tanítását. Az oldal egyelőre még alakul és bővül, a szerkesztők dokumentálási szándékkal egy olyan fület is hozzáadnak majd a honlaphoz, amely a csíksomlyói pápalátogatás témájában a sajtóban megjelent anyagokat összesíti és archiválja. Ugyancsak ezen a honlapon találják meg az érdeklődők a pápalátogatás gyümölcseiért elmondandó imát, a hivatalos logót és a jelmondat magyarázatát is.

 hirdetes_300x300  

 

romkat.ro

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!