Nyitókép: dehir.hu

 

Két cseh gyermek került be átmenetileg az egyik szlovák gyermekotthonba, miután múlt héten kísérő nélkül behozta őket az országba egy taxisofőr. A szlovák hivatal, amelynek feladata a szociális gondoskodás, már felvette a kapcsolatot a cseh szervekkel.

 

A 2 és 4 éves testvérpárt Csacán tette ki a taxis egy hölgynél, akit a gyerekek nagymamájának tartott. A nő, aki egyébként nem rokona a gyerekeknek, felvette a kapcsolatot a szlovák hivatalokkal.

 

A gyerekek ezután az egyik kelet-szlovákiai specializált intézménybe került, amely a kísérő nélkül talált kiskorú gyermekek részére van fenntartva.

 hirdetes_300x300  

 

A Munka-, Szociális és Családügyi Hivatal szóvivője, Jana Lukáčová a sajtónak elmondta, hogy a maga nemében egyedülálló esetről van szó, melyre a hivatal létezésének történetében még nem volt példa.

 

A Pravda szlovák napilap szerint a gyerekekért már jelentkezett a nagybátyjuk, aki Csehországban él, és aki már kérte a bíróságon a gyerekek felügyeleti jogát.

 

Arról, hogy miként kerültek a gyerekek egy taxiba és azzal Szlovákiába, nem jelentek meg információk, ám a Pravda szerint a hivatalok ismerik a szülők kilétét. Az esettel a szlovák rendőrség is foglalkozik.

 

pravda.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!