Nyitókép: hazipatika.com

 

Frissítés: 2019. 07. 10. , 2019. 7. 11.

 

Ipolyságon sajnos vannak olyan földtulajdonosok, akik a törvény által előírt kötelezettségeiket figyelmen kívül hagyva megfeledkeznek a tulajdonukban álló földterület karbantartásáról, tisztán tartásáról, gazmentesítéséről.

A városvezetés felhívásban is figyelmeztette a földtulajdonosokat. Aki nem tesz eleget a törvény által előírt kötelességének, akár 3319, 39 euró büntetésre is számíthat. (sahy.sk)

 

A város egyik legforgalmasabb területén, a hetente több ezer vásárlót kiszolgáló Lidl bevásárlóközpont szomszédságában található földterületen is a gaz az úr. A terület száz méteres körzetében – az említett bevásárlóközpontot leszámítva – futballstadion, középiskola és lakótelep is található.

 hirdetes_300x300  

 

Az ominózus terület egy része. Háttérben a ZF épülete, jobb oldalt az ipolysági „Akropolisznak” csúfolt vasbetonrom. (Fotó: Kapusník Csaba)

 

Ugyanaz a terület más szögből, háttérben a Lidl bevásárlóközpont. (Fotó: Kapusník Csaba)

 

Egyrészt a több áras terület nem nyújt élvezhető esztétikai élményt az arra járóknak, másrészt az allergiaszezon kellős közepén csak tovább nehezíti az életét a szénanáthában szenvedőknek. Arról nem is beszélve, hogy a túlszaporodott szúnyogpopulációnak is kiváló életteret, menedéket biztosít.

 

Nem mi vagyunk az  egyetlenek, akik szeretnének változtatni a helyzeten, hiszen a legnagyobb (Ipolyságon valamiért az elsődleges fórumnak számító) közösségi oldal legtöbb tagot számláló csoportjában már közel egy hónapja felvetődött a probléma. Azóta sem történt változás.

 

 

A mai világban nem okoz gondot egy-egy földterület tulajdonosának felkutatása: az adott parcella a Lidl Slovensko tulajdona. Reméljük, a bevásárlóközpont menedzsmentjének ugyanolyan fontos a vásárlóik egészsége, mint az a pénz, amit náluk elköltenek. Ezért kérdésekkel fordultunk a pozsonyi központhoz.

 

(Fotó: Kapusník Csaba)

 

Arra szeretnénk fényt deríteni, hogy a hónapok óta elhanyagolt terület mikor lesz a törvény által előírtak szerint gazmentesítve, tudják-e vállalni a folyamatos karbantartását, továbbá milyen terveik vannak a földterület hasznosítását illetően (parkosítás, esetleg új parkolók létesítése).

 

A Lidl rövid válaszából kiderült, hogy levelünket továbbították az illetékes osztályukhoz. További tájékoztatást a kérdésben későbbre ígértek. Amint megkapjuk a választ feltett kérdéseinkre, frissítjük cikkünket.

 

Megérkezett a Lidl válasza, melyben a helyzet rendezését ígérik:

 

„ďakujemezaupozornenie

sťažnosť je v riešení, k náprave dôjde do 15.7.2019 (pokosenie predmetného pozemku).

O tejto skutočnosti už bol informovaný zodpovedný pracovník Mestského úradu Šahy.

Prajemepríjemnýdeň. „

 

A Lidl beváltotta ígéretét, megkezdődött a terület kaszálása, gazmentesítése.

 

(Fotó: Kapusník Csaba)

 

(Fotó: Kapusník Csaba)

 

 

Kapusník Csaba

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.