A 30 éves Kárpát-medencei, katolikus Háló mozgalom immár tizennyolcadik alkalommal szervezi meg keresztény táborát, idén első alkalommal a Hetvenkét Tanítvány Mozgalommal szorosan együttműködve.

 

A tábor helyszíne minden évben más: idén Tata, az Öreg-tó partján fekvő ifjúsági tábor (az Esély Alapítvány kezelésében – Fáklya u. 4.) Időpontja: 2019.07.28. – 08.04. (Vasárnap estétől következő vasárnap reggelig.  A tábor témája a keresztény nagykorúság, mottója: „Teremjetek maradandó gyümölcsöt!”(Jn. 15,16).

 

Van-e dolgom a hitem fejlődésével? Hogyan állok az istenkapcsolatommal? A hitem milyen mértékben kegyelem, és mi az, amit tennem kell érte? Meddig kell növekednünk a hitben? Mikor és mitől leszek nagykorú keresztény? Milyen felelősséggel jár mindez a saját életem, családom, közösségem, egyházam tekintetében? Mikor válhatok tanítvánnyá, és mikor mesterré? Milyen szolgálatot, küldetést jelent mindez? Hol járok most ezen az úton?

 

 hirdetes_300x300  

A fenti, és más hasonló kérdésekre keresik a válaszokat a táborlakók, kitűnő előadók és beszélgetőpartnerek segítségével: Székely János püspök, Szocska Ábel püspök, Gájer László atya, Sajgó Szabolcs SJ, Ádám Miklós atya, Makláry Ákos atya, Dávid Bea, Vecsei Miklós, ifj. Zlinszky János, Dabóczi Kálmán és mások.

 

A tábor hat teljes napján a keresztény nagykorúság alábbi területeit járják be: érett istenkapcsolat és növekedés; hitünk fejlődése (identitás) és közösség; tanítvány és mester kapcsolat; egyház és misszió; teremtett világ és szolgálat; küldetés és úton levés. Hagyományosan, minden nap kiscsoportos beszélgetések teszik személyessé a téma feldolgozását.

 

A táborba Magyarországon kívül, a Kárpát-medence magyarok lakta vidékeiről is érkeznek nagy számban résztvevők (Kárpátalja, Erdély, Partium, Délvidék, Felvidék), családosok, és egyedülállók is. Korosztályonként külön altáborok szerveződnek: felnőtt, ifjúsági, tini, gyermek. Az előadásokon és kiscsoportos beszélgetéseken kívül, minden nap tartalmas lelki-  sport- kézműves-  és kulturális – szórakoztató programok várják a résztvevőket: ima, elcsendesedés, szentmise, esti koncertek (Makám, Turmix…), színházi előadás ( Pasaréti Színjátszó Kör ), táncház, közös éneklés, zenélés, közösségi játékok, gasztronómia…

 

A szervezők korlátozott számban azok jelentkezését is várják, akik eddig nem voltak kapcsolatban a Háló és Hetvenkét Tanítvány mozgalmakkal, nem idegen tőlük a kereszténység, és szívesen lépnének kapcsolatba külhoni magyarokkal. Mivel a tábor nyitott, ökumenikus, a részvételnek egyedüli feltétele a programokon való részvétel, egész héten át. A tábor nem titkolt célja, hogy a résztvevők közösséget alkossanak, megerősödjenek lelkiekben és az összetartozásban, és lakóhelyükre visszatérve erősödjön hitbéli és közösségi elkötelezettségük, bárhol is éljenek a Kárpát-medencében.

 

Jelentkezési határidő: július 14. Minden további információ és jelentkezési űrlap itt. A külhoni jelentkezők – ha kérik- kedvezményes áron vehetnek részt a táborban.

 

A szervezők a jelentkezésről visszaigazolást, a tábor előtt pedig részletes információt küldenek. Kapcsolat: [email protected]  +36 20 339 7854,  +36 20 351 5375

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!