Nyitókép: archív

 

Elindult a kulhonimagyarok.hu. Az új nemzetpolitikai honlap célja, hogy újszerű módon mutassa be a Magyarország határain kívül élő magyar közösségek mindennapi életét és az anyaország értük végzett munkáját.

 

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár sajtótájékoztatón számolt be a részletekről. A Körkép.sk tudósítója a helyszínen követte a tájékoztatót:

 

 hirdetes_300x300  

 

 

 

A honlap indításával a magyar kormány egy olyan új nemzetpolitikai felület létrehozását célozta meg, amely a hagyományostól eltérő módon mutatja be a Magyarország határain kívül élő magyar közösségek mindennapi életét és az anyaország értük végzett munkáját.

 

A tervek szerint az oldal a legfontosabb nemzetpolitikai hírek, hasznos információk, tájékoztatók és pályázati lehetőségek közlésén túl „egyedi és izgalmas személyes történeteken keresztül” mutatja majd be a Kárpát-medencében és a diaszpórában élő magyarság mindennapi életét.

 

Körkép.sk

 

A honlapon két folyamatosan frissülő és bővülő rovatot indítottak: a Kárpát-medence arcai és a Magyarok a diaszpórában címűeket.

 

A két rovatban az előzetes elképzelések szerint hétről hétre interjúkon és kisfilmeken keresztül ismerhetik meg az olvasók a külhoni magyar családokat, fiatalokat, vállalkozókat, közösségi vezetőket.

 

A már elérhető oldalon indulása pillanatában több mint 50 történetet tettek már közzé – ez a sorozat pedig folyamatosan frissül majd.

 

A honlapon már egy pályázati felhívás is megtalálható, mely külhoni magyar főiskolai és egyetemi hallgatókat céloz. A felhívás értelmében olyan írásokat, interjúkat, kisfilmeket várnak, amelyek példaértékű magyar történeteket, személyeket, családokat vagy közösségeket mutatnak be. A legjobb beérkező munkák felkerülnek a honlapra.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.