Nyitókép forrása: ipon.hu

 

A Windows operációs rendszer új verziója a Windows 10X nevet viseli. Különlegessége abban áll, hogy sok újítást és hasznos megoldást ígér a két képernyőt használó felhasználók számára.

 

A Start menü például hosszú legördülő listát kapott, ami az okostelefon- és táblagép-felhasználók igényeinek fele meg leginkább. Sokat javítottak az érintőképernyős navigáción, a hangvezérlésen és a biztonsági réseket is megpróbálták minimalizálni.

 

A szakportálok szerint azonban jelenlegi számítógépünkre és táblagépünkre nem tudjuk majd telepíteni, mert kizárólag hajlítható kijelzőjű vagy dupla képernyőjű eszközökön lehet majd használni. Az elég specifikus feltételek miatt a Surface Neo, az ASUS, a DELL, a HP és Lenovo egyes új modelljei kapnak csak belőle.

 hirdetes_300x300  

 

A Windows 10X a Surface Neo laptopon mutatkozik be először, amely a Microsoft első laptopként és táblagépként is használható eszköze, amely ráadásul két, 360 fokban forgatható képernyővel is rendelkezik. A Windows 10X végleges, forgalomba szánt verziója leghamarább a jövő év végén készül el.

 

techbox.dennikn.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!