Olaszországban kötelezővé teszik a gyermek autóban felejtését gátló rendszer alkalmazását - Körkép.sk

Hirdetés (X)

Mindennapjaink

Olaszországban kötelezővé teszik a gyermek autóban felejtését gátló rendszer alkalmazását

Senki sincs felkészülve a hirtelen elfogadott szabályozásra, még elég berendezés sincs a piacon, hogy mindenkinek jusson

Nyitókép forrása: repubblica.it

 

Olaszországban az autók kötelezőm felszerelésének részévé teszik azt a rendszert, amely figyelmezteti a sofőrt, ha ott felejtené a gyermeket az ülésen. Az intézkedés minden, öt évnél fiatalabb gyermeket szállító autótulajdonost érint.

 

Az olasz belügyminiszteri rendelet november 7-től, tehát tegnaptól érvényes. A rendszer megvásárlására állami támogatás is igényelhető. Mivel a várttól korábban vezették be az új szabályozást, enyhén szólva sincsenek felkészülve az olaszok a változásra. A rendőrség nem áll készen az ellenőrzések bevezetésére, a közlekedési minisztérium pedig még nem fogadta el a támogatás folyósításához szükséges rendeletet. A kötelezővé tett berendezésből jelenleg csak 250 ezer található az olasz piacon, miközben 1,8 millió sofőrnek lenne rá szüksége.

 

A rendőrség 81 eurótól 326 euróig terjedő bírságokat szabhat ki a berendezés hiánya miatt. Az olasz belügyminiszter azonban jelezte, hogy lépéseket tesz egy átmeneti időszak biztosítására, amikor a rendőrség nem oszt ki bírságokat a berendezés hiánya miatt.

SJE Nyílt nap

 

Repubblica.it

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket