Nyitókép forrása: etrend.sk

 

Október végén beigazolódtak azok a sejtések, hogy Szlovákia legnézettebb tévécsatornájának tulajdonosát az amerikai CME vállalatot felvásárolja a cseh PPF, amely a cseh milliárdos Peter Kellner érdekeltségébe tartozik. Azóta mennek a találgatások, milyen változások várható a csatornát illetően – főleg a választások közeledtével.

 

A Trend gazdasági hetilap internetes kiadásának közlése szerint a kulisszák mögött azt beszélik, hogy a CME az új tulajjal új médiamenedzsert is kap, Jan Kadaník személyében.

 

Kadaník korábban Andrej Babišsal, cseh kormányfővel dolgozott még a Babiš érdekeltségébe tartozó Agrofertben. Ott stratégiai igazgatóként dolgozott, majd bizonyos nézeteltérések okán elváltak útjaik. Kadaník Svájba költözött és Babiš egyik nagy kritikusa lett.

 hirdetes_300x300  

 

Amint a CME hivatalosan is átkerül a PPF birtokába, kezdetben két menedzser irányítja majd: egy telekommunikációs (Kellnerhez tartozik a cseh és szlovák O2 mobilszolgáltató is), majd a két ágazatot végleg egybeolvasszák. Ez a trend Nyugaton már korábban elkezdődött: a telekommunikációs cégek előszeretettel olvadnak össze családon belül amédiavállalatokkal.

 

A PPF 1,9 milliárd eurót készül kifizetni a CME-ért, amelybe a többek között a Markíza és a NOVA tévétársaságok tartoznak be, több csatornával.

 

eTrend.sk

Megosztás:
Címkék: cme Markíza média PPF

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!