Laura, Alida
  • HUF: 355.71
  • USD: 1.19
  • 21 °C
  • 33 °C
Mindennapjaink

Öt embert kirúgtak a Škodától, mert folyamatosan megalázták kollégáikat. Személyi sérülés is történt

Hashajtót csempésztek a kávéjukba, vagy gépzsírral kenték be a nyomatékkulcsot, de ennél durvább is történt

Nyitókép forrása: illusztráció/aktualne.cz

 

Öt embert kirúgtak a cseh Škoda gyár Mladá Boleslav-i gyárából, mert sorozatosan megalázták munkatársaikat. Az autógyár hivatalos közlése szerint személyes ellentétek miatt fajulták tettlegességig az események.

 

A Škoda autógyár öt embernek mondott fel az incidens miatt, közülük két embert örök időkre kitiltottak a márka összes üzemének területéről. Több törzsalkalmazott sorozatosan megalázta a közvetítőirodán keresztül foglalkoztatott munkatársait. Hashajtót kevertek a kávéjukba, ládákba zárták be őket – közölte a Škodovácký odborár nevű hetilap.

 

Két közvetítőn keresztül felvett alkalmazott jelentkezett a vezetőségnél, akiket megtámadtak és olyan sérüléseket szenvedtek, amelyek miatt átmenetileg munkaképtelenné váltak. Az egyik alkalmazottnak megrepedt a bordája, a másiknak zúzódásos a gerince, illetve könnyebb fejsérülést szenvedett.

 

Az incidens hátterében személyes ellentétek húzódtak meg – a hivatalos közlés szerint – de a szakszervezeti lap szerint a csoportvezető is hibázott, mert nem avatkozott be időben.

 

Az egyik alkalmazottat kollégái lefogták, lábánál és kezénél fogva bedobták az alkatrészládába, rácsukták a fedelet, ürülékszagot imitáló aeroszollal fújták be, majd mindannyian ráültek a doboz tetejére, hogy ne tudjon onnan kimászni.

 

Egy másik esetben gépzsírral kenték be a nyomatékkulcsot, hogy kicsússzon kollégájuk a kezéből, vagy az autóajtókat, hogy ne tudja megtartani, és leejtve anyagi kárt okozzon.

 

A tanúk meghallgatása után öt embert azonnali hatállyal elbocsátottak az üzemből, kettőt örök időkre kitiltottak a gyár területéről.

 

Csehországban a Škoda 33500 embert foglalkoztat közvetlenül, ebből 3200 (tehát nagyjából tíz százalék) közvetítő irodán keresztül érkezett.

 

Körkép.sk, Aktualne.cz

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket