Nyitókép: Twitter

 

Az egy-két méteres karácsonyfáért az emberek nyolc eurót fizetnek. Észtország bízik abban, hogy azok az emberek, akik engedéllyel kivágják a fát az erdőben, meg is fizetik az árát.

 

A karácsony közeledtével nem mindenki lelkes attól a gondolattól, hogy az otthonában műfenyőt állítson fel. A digitalizáció terén Észtország a világ egyik leghaladóbb országa közé tartozik, ezért nem meglepő, hogy a helyieket egy alkalmazás segíti a helyes karácsonyfa kiválasztásában az állami erdőkben. Miután az alkalmazás segítségével sikerült kiválasztani a fát, a helyiek kivághatják és hazavihetik.

 

 hirdetes_810x300  

Az alkalmazás csak azokat a fákat ajánlja kivágásra az észteknek, amelyeket néhány éven belül egyébként is kivágnának, mert például elektromos vezetékek alatt nőnek – tájékoztat a Medium.com.

 

Az állam bízik az emberekben

 

Az észt erdőigazgatás azzal népszerűsíti a karácsonyfák ily módon történő beszerzését, hogy az állami erdő a hét összes napján éjjel-nappal várja a helyieket, hogy azok idén is be tudják szerezni a karácsonyfájukat.

 

Azelőtt, hogy az érdeklődők elindulnak az erdőbe, áttekinthetik az erdőigazgatás honlapjára feltöltött térképet. A térkép segítségével megtervezhetik a megfelelő karácsonyfa beszerzéséhez szükséges útvonalat. Miután sikerült megtervezni az útvonalat, elég útnak indulni a letöltött alkalmazással.

 

Észtország abban bízik, hogy azok az emberek, akik kivágják a karácsonyfát, meg is fizetik az árát. Az árak azonban egyáltalán nem magasak: egy egyméteres fa kb. 3 euróba, 1-től 2 méterig 8 euróba, 2-től 3 méterig pedig 13 euróba kerül.

 

A magasabb fák drágábbak, de nagyon sok embernek nincs 3 méternél magasabb mennyezete. Amennyiben valaki egy 20 méternél magasabb fát szeretne felállítani, 640 eurós kiadással kell számolnia.

 

A saját szervezésű fakivágás 2008 óta működik Észtországban. Célja a népszerű hagyomány megtartása az országban, illetve a helyiek természetben eltöltött idejének növelése.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!