Nyitókép: nesvady.sk

 

A Komáromi járásbeli Naszvadon idén nem csak az új esztendő beköszöntét, de a település várossá válását is ünnepelték a helyiek január 1-jén.

 

A szlovák parlament 2019. október közepén fogadta el a települést kérvényét, és döntött arról, hogy városi rangra emeli azt. Ezzel négyre bővült a Komáromi járás városainak száma.

 

Naszvad tavaly nyáron több mint 5100 lakossal büszkélkedett, a térségben pedig adminisztratív és kulturális központként is működik, amit az indoklásba is belefoglaltak. Ezen kívül többféle szolgáltatást is nyújt a környező falvaknak, egy része pedig már városi jelleggel lett beépítve.

 hirdetes_300x300  

 

Tovább plusz pontot jelenthetett az elbírálás során, hogy nemrég nyitották meg a település termálfürdőjét is, ezzel a helyi turizmus is virágzásnak indulhat.

 

Novemberben, a helyiek részvétele mellett, Denisa Saková belügyminiszter személyesen, ünnepi keretek között adta át Molnár Zoltán polgármesternek a városi rangra emeléséről szóló okiratot.

 

forrás: nesvady.sk

 

Ezzel Naszvad a Felvidék legfiatalabb magyar városa lett, amivel átvette a 2016-tól városként működő Bőstől a megtisztelő címet.

 

Mától 140 városa van Szlovákiának

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.