Nyitókép forrása: NBC.com

 

Százhárom éves korában elhunyt Kirk Dougles hollywoodi színész, a legendás Spartacus (1960) főszereplője. Halálát fia, Michael Dougles jelentette be szerdán.

 

„A világ számára legenda volt, egy színész a mozi aranykorából, emberbarát, aki elkötelezett híve az igazságnak, és amiben hitt, az mérvadó volt mindannyiunknak. Ugyanakkor nekem és testvéreimnek egyszerűen az apánk volt”

 

fogalmazott a szintén  színész Michael Dougles facebook-oldalán.

 

 hirdetes_300x300  

Kirk Douglas 1916-ban született Fehéroroszországból kivándorló zsidó szülők gyermekeként a New York állambeli Amsterdamban. Eredeti neve Iszur Danyilavics Dzemszki. A Lawrence Egyetem és a Drámai Művészetek Akadémiáján tanult. Színészi pályája 1930-ban kezdődött, ekkor vette fel a Kirk Douglas nevet. Több mint 80 filmben szerepelt.

 

Szolgált a második világháborúban is az amerikai haditengerészetnél, sérülés miatt leszerelt. A színészi pályához visszatérve hamar berobbant a köztudatba, szinte minden szerepkörben megmutathatta magát: volt drámai hős, romantikus szereplő és westernfilmeket is vállalt. Több Oscar-díjat begyűjtött, az Amerikai Filmintézet 100 legnagyobb férfi filmlegendát rangsoroló listáján Kirk a 17 volt.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.