Nyitókép: Eurovea

 

Az étel az új vonzóerő, s erre a szlovákiai bevásárlóközpontok is egyre nagyobb mértékben reagálnak.

 

Újonnan a pozsonyi Eurovea bevásárlóközpont jelentette be, hogy megnöveli az eddigi ételudvarjának kapacitását.

 

 hirdetes_300x300  

Új koncepció

 

Az Eurovea néhány héttel ezelőtt jelentette be, hogy az egyik új bérlője a Primark üzletlánc lesz. A következő újítás pedig a gasztrozónát érinti. Az üzletközpont bővítését illetően erre a részre vár a legjelentősebb változás.

 

Míg az Euroveában található ételstandok jelenleg 1 600 négyzetméternyi területen helyezkednek el, addig a jövőben kétszer ekkora területen fognak helyet kapni. A 3 700 négyzetméteres komplexumban összesen 1 156 ülőhely és 35 ételstand lesz kialakítva.

 

Mivel az ételstandok pozíciója egyre erősebb, ezért a bevásárlóközpontok is ennek az újdonságnak a megerősítésén dolgoznak. A változásra már az Avion bevásárlóközpont is reagált, ahol szintén egy új ételudvart (foodcourt) alakítottak ki, de ezzel a koncepcióval dolgozik az új Nivy Állomás is.

 

Fotó: Eurovea
Fotó: Eurovea
Fotó: Eurovea

 

Multifunkcionális övezet

 

Az Eurovea a tervek szerint egy ún. Food Hall kiépítését tervezi. A Food Hall kifejezés alatt egy hatalmas nagy nyílt teret ért különböző ételstandok működésével.

 

A vezetőség azt szeretné, ha a Food Hall az evésen kívül a vásárlók kényelméről szólna. Egy olyan hely kialakítása a céljuk, amit a vásárlók a kikapcsolódással és a pihenéssel tudnak egybekötni.

 

Az új átjáró megtervezésével és kialakításával a Sonae Sierra Development Servicest bízták meg.

 

 „Az egész helyiségben különböző multifunkcionális övezetek kapnak majd helyet, például gyerek- és szórakozósarok, színpad különböző műsorok számára, illetve pihenősarok a Dunára való kilátással“

 

– mondta Jorge Morgado építész, a Sonae Sierra Development Services vezérigazgatója.

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.