Nyitókép forrása: Budapest, 2020. március 10. Résztvevők székely zászlót feszítenek ki az erdélyi székely szabadság napjának budapesti szimpátiarendezvényén a Hősök terén 2020. március 10-én. Az eseményt a Székelyföldért Társaság szervezte. MTI/Máthé Zoltán

 

Az erdélyi székely szabadság napjának szimpátiarendezvényét tartották meg kedden Budapesten, a Székelyföldért Társaság szervezésében.

 

Az eseményen Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke azt mondta, hogy újabb lendületet akarnak adni a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezésnek, amelyet a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) indított el.

 

Fogytán az idő az egymillió aláírás összegyűjtéséhez – hangoztatta.

 hirdetes_300x300  

 

Ünnepelni jöttek, mert egy éve az SZNT „legyőzte” az Európai Bizottságot a jog eszközével – mondta, arra utalva, hogy hatévi pereskedés után sikerült elindítani a kezdeményezést.

 

Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője szomorúnak nevezte, hogy Marosvásárhelyen nem lehetett megtartani a székely szabadság napját.

 

Dabis Attila, a Székely Nemzeti Tanács külügyi megbízottja azt hangoztatta, hogy Székelyföld autonómiája nem sérti Románia területi egységét.

 

Budapest, 2020. március 10.
Résztvevõk székely zászlót feszítenek ki az erdélyi székely szabadság napjának budapesti szimpátiarendezvényén a Hõsök terén 2020. március 10-én. Az eseményt a Székelyföldért Társaság szervezte.
MTI/Máthé Zoltán

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!